Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiába nevezik át a kvótát, annak lényege nem fog változni

Sümeghi Lóránt

2017.11.22. 10:38

A kvóta akkor is kvóta marad, ha átnevezve a menedékkérõk elosztási arányának számítási mechanizmusaként emlegetik - hangsúlyozta Frank Engel luxemburgi EP-képviselõ interjújára reagálva az M1 aktuális csatorna szerda reggeli mûsorában a Nézõpont Intézet vezetõ ügyvezetõje.

Fodor Csaba arra emlékeztetett: a magyar-osztrák határon emelt kerítés tényén sem változtatott az, hogy azt Ausztria korábbi kancellárja úgy emlegette mint kaput oldalszárnyakkal. Hangsúlyozta, soha sehol nem született arról megállapodás, hogy az Európai Unió alapszerződéseivel ellentétes kvótarendszer közösségi politika,

azt most akarják ráerőltetni a tagállamokra, amelyek közül számosan még a korábban előírt számú migránst sem fogadták be."

Fodor Csaba elitista mentalitásnak nevezte a nemzeti konzultáció bírálatát, mondván, térségünkben a demokráciához tartozik, hogy kikérik az emberek véleményét ilyen fajsúlyos kérdésben. 

Korábban megírtuk, hogy Frank Engel luxemburgi EP-képviselő szerint a migráció ügyében nem az a kérdés, hogy kötelező-e a rendszer, hanem az, hogy automatikus legyen. A politikus egy interjúban arról is beszélt, hogy vannak országok, köztük Magyarország is, amelyek nem akarnak részt venni abban, hogy közös megoldás szülessék a problémára. Meglátása szerint ez baj, mert 

nem befogadni a menekülteket nem európai magatartás."

Indoklása szerint nem lehet európai ország az, amely nem fogad be migránsokat, mivel mindannyian migránsok voltunk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére