Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiába Brüsszel gáncsoskodása, a Huawei továbbra is szállít maszkokat Európába, sőt Magyarországra is

Horváth Tamás

2020.04.01. 14:45

A kínai távközlési vállalat magyarországi kommunikációs vezetője elsőként a 888-nak árulta el, hogy pénteken – a Huawei felajánlásaként – maszkok és orvosi védőfelszerelések érkeznek Budapestre.

A tegnapi napon megírtuk, hogy a Kínából érkező adományok arra késztették Josep Borrellt, az Európai Unió külügyi- és biztonságpolitikai főképviselőjét, hogy a saját blogján adjon hangot azon véleményének, miszerint semmi többről nincs szó, minthogy zajlik „a narratívák globális csatája”.

Soros György embere rosszmájú, karcos megjegyzést tett a Huaweire is, amely szerinte a „nagylelkűség politikáját” folytatja, és kizárólag PR-célokra használja fel a szállítmányokat.

A Huawei az elmúlt hetekben kétmillió maszkot adományozott többek között Olaszországnak, Írországnak, Csehországnak, Lengyelországnak, Hollandiának és Spanyolországnak, hogy segítse ezen államok koronavírus-járvány elleni küzdelmét.

Josep Borrell (az asztal bal oldalán középen) ás Soros György (az asztal jobb oldalán bordó pulcsiban) baráti cseveje | Fotó: Twitter

Az euractiv.com arról írt, hogy Borrell ármánykodása elérte a célját, és a kínai távközlési cég arra hivatkozva vetett véget az adományozási programnak, hogy nem akarnak részt venni az USA és Kína közötti geopolitikai hatalmi játszmában.

A Huawei magyarországi kommunikációs vezetője, Gecse Mariann azonban a 888.hu-nak elárulta, nem igaz, hogy leállítják a szállítmányokat,

sőt Magyarországra éppen ezen a héten pénteken érkeznek a vállalat felajánlásaként nagy mennyiségben maszkok és orvosi védőfelszerelések.

Jó látni, hogy az emberség erősebb a geopolitikai érdekeknél, és a Huawei továbbra is segíti az európai országokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére