Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiába a sivalkodás: a kormány az ellenzéki önkormányzatoknak is adott pénzt

888.hu, MTI

2021.05.11. 12:20

Szakmai alapon lett kiosztva az önkormányzatoknak a kormány kompenzációs pénze – mondta Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere.

 

Az iparűzési adó mértékének csökkentése az önkormányzatok számára ugyan kiesés, de 150 milliárd forint maradt a vállalkozásoknál, és ez tartotta meg a gazdaságot, hogy ne szűnjenek meg a munkahelyek – mondta Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke és Kaposvár polgármestere.

Hangsúlyozta: a kormány azt a vállalást tette, hogy egyenként leül tárgyalni az önkormányzatokkal, miután azok elkészítették a 2021-es költségvetésüket, és „ahol nagyon szorít a cipő”, ott segítséget nyújt,

így például a 25 ezer fő alatti településeket 100 százalékban kompenzálta a kormány, a 25 ezres lélekszám feletti településeket pedig rászorultsági alapon.

Majd felhívta a figyelmet arra, hogy a baloldali vezetésű városok több pénzt kaptak, de mivel szakmai alapon született a döntés, ez rendjén van. Példaként említette, hogy nem kapott kompenzációt Veszprém vagy Székesfehérvár, ugyanakkor az ellenzéki vezetésű Hódmezővásárhelynek 600 millió, Pécsnek pedig több mint kétmilliárd forint jut, tehát

a baloldal riogatása alaptalan volt”.

Végül kifejtette: Budapest azért nem kapott kompenzációt, mert a legerősebb, leggazdagabb településként 120 milliárdos betétállománnyal rendelkezik, és nincsenek működési gondjai.

A koronavírus-járvány kezelése egyértelműen igazolta a 2010-ben kezdett gazdaságpolitikát, amely szerint „hogyha baj van, adni kell” – mondta el Szita Károly a Kossuth rádióban, majd hozzátette: a pandémia alatt a kormány adót csökkentett, a vendéglátósoknak támogatást adott. Ez a normális válságkezelés.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére