Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hétmilliárd forint plusszal a kasszában adta át Pécset Páva Zsolt

888.hu

2019.10.25. 11:48

Páva Zsolt leköszönő polgármester közleményben tudatta, hogy tiszta lelkiismerettel, biztos alapokat biztosítva adta át Pécset.
A mai nappal hivatalosan is átadtam a város vezetését Pécs új polgármesterének. Utódom stabil, kiszámítható, fejlődésre alkalmas állapotban lévő gazdálkodást örökölt. Ez az elmúlt tíz évben tett közös erőfeszítéseinknek köszönhető, s ezért köszönet illeti a pécsieket és Magyarország Kormányát

– írta leköszönő közleményében Páva Zsolt, aki hozzátette: „a ma megtörtént hivatalos átadás-átvétel után kijelenthetem, hogy utódom egy olyan alapot örökölt, amelyre bátran építkezhet a város a jövőben”.

Emlékezhetünk arra, hogy milyen állapotban vette át Páva Zsolt Pécset, neki nem adatott meg a kegyelmi állapot, hiszen Pécs 2009-es önkormányzati mérlege 35 milliárdos hitelt és további 10 milliárdos céges adósságot mutatott. Ezt az elképesztő hátrányt végül a kormányzat partnerségével sikerült ledolgozni az elmúlt években, és Pécs fejlődő pályára állt. Több ezer munkahelyet teremtő beruházások, ipari, egészségügyi, szabadidős, a zöld gondolatok mentén megvalósuló fejlesztések és köztér-rekonstrukciók, kulturális és idegenforgalmi projektek indultak el és zárultak le 2019-ig.

A Péterffy Attila polgármester úr és az általam aláírt átadás-átvételi dokumentáció tanúsága szerint ez év végéig az Önkormányzat kasszájában mintegy 7 milliárd forint áll a város rendelkezésére, mely részben kötelezettségvállalással terhelt. Miközben terheinktől nagyrészt megszabadultunk, tíz év alatt több mint 150 milliárd forintos fejlesztés ment végbe Pécsett, köszönhetően az Önkormányzat, a Pécsi Tudományegyetem, a történelmi egyházak és a civil szervezetek között folytatott partneri együttműködésnek

– írta közleményében Páva Zsolt.

Pécsen kívül több várost és budapesti kerületet is óriási plusszal, tartozás nélkül adtak át a leköszönő fideszes polgármesterek. Kíváncsiak vagyunk, hogy öt év múlva vajon milyen mérleggel fognak zárni ezek a települések, ugyanis az ellenzékről köztudott, hogy nem tud gazdálkodni a pénzzel, de az eladósításhoz nagyon értenek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére