Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hétfõn jöhet az újabb tanársztrájk

888.hu

2016.04.01. 11:18

Fontolóra veszi a sztrájk meghirdetését a pedagógus sztrájkbizottság, ha a hétfõi tárgyaláson néhány fontos kérdésben nem sikerül dûlõre jutni a kormánnyal.

Galló Istvánné a Pedagógusok Szakszervezetének vezetője a TV2-nek nyilatkozva elmondta: azért fontolgatják az egynapos sztrájk meghirdetését, mert az általuk összeállított 25 pontból sok van, amelyben közeledtek az álláspontok, néhány nagyon fontos kérdésben azonban nem látják a megegyezés lehetőségét.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) további működésének kérdésében például szeretnének tisztán látni.

A sztrájkbizottságot alkotó három szervezet egyikének vezetője utalt arra, hogy bár március 22-én bejelentették a Klik megszűnését, csütörtökön Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője azt mondta, ebben az ügyben a kormány még semmiről sem döntött. Az intézmények fenntartása, az iskolaigazgatók jogköre alapkérdés a köznevelés működésének további sorsát illetően, ezért nem újsághírekre, nyilatkozatokra szeretnének hagyatkozni.

Hasonlóan fontos és vitás kérdés a pedagógusok és a tanulók munkaterhelése, valamint a szabad tankönyvválasztás. A leginkább problémás pont a tankönyvválasztás, mivel az iskolák tankönyvigényléseit április 1-jéig kell leadni. Azaz, a rendelésen már nem tudnak változtatni az iskolák.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére