Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ma kezdõdik az Alaptörvény módosításával kapcsolatos vita a kényszerbetelepítésrõl

Tóth Dalma

2016.10.17. 08:28

Orbán Viktor hétfõn ismerteti alkotmánymódosító javaslatát, amelyben az idegen népesség Magyarországra telepítésének tiltását kezdeményezi.

Hétfőn kezdődik a hetedik alkotmánymódosítás általános vitája az Országgyűlésben.

A miniszterelnöknek 40 perc áll rendelkezésére, hogy ismertesse a javaslatát, amelynek értelmében bekerülhet az alaptörvénybe, hogy Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be.

Az indítványban az áll, hogy idegen állampolgár – amelybe az Európai Gazdasági Térség polgárai nem tartoznak bele – Magyarország területén az Országgyűlés által megalkotott törvény szerinti eljárásban, a magyar hatóságok által egyedileg elbírált kérelme alapján élhet.

A változtatás módosítja a többi közt a Nemzeti hitvallást, kimondva: “valljuk, hogy a történeti alkotmányban gyökerező alkotmányos önazonosságunk védelmezése az állam alapvető kötelessége”.

Az előterjesztés azt is tartalmazza, hogy Magyarország uniós tagállamként való részvétele érdekében a közös hatáskörgyakorlásnak összhangban kell állnia az alaptörvényben foglalt alapvető jogokkal és szabadságokkal, az nem korlátozhatja Magyarország területi egységére, népességére, államformájára és állami berendezkedésére vonatkozó elidegeníthetetlen rendelkezési jogát. A javaslat elfogadása esetén az alaptörvény része lesz az is, hogy Magyarország alkotmányos identitásának védelme az állam minden szervének kötelessége.

Orbán Viktor október 2-án este, a kvótareferendum eredményeinek előzetes megismerését követően jelentette be, hogy alkotmánymódosítást javasol a parlamentnek, mert

az emberek akaratát rögzíteni kell az alaptörvényben.”

Az alkotmánymódosítást az október 2-i népszavazás hívta életre, amelyen kialakult egy új egység Magyarországért: több mint 3,3 millió választópolgár, a résztvevők 98 %-a döntött úgy, hogy erre a változtatásra szükség van.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére