Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hét településen tartanak ma időközi önkormányzati választást

888.hu - MTI

2020.10.18. 09:30

Hét településen tartanak ma időközi önkormányzati polgármester- és képviselő-választást, azért, mert a képviselő-testület kimondta a feloszlását. A választási irodák felkészültek a járványügyi előírások betartására.

Veszprém megyében négy településen is lesz időközi választás. Balatonfűzfőn három független jelölt szeretné elnyerni a polgármesteri posztot, a hat képviselői helyért 16-an indulnak, a választói névjegyzékben 3789-en szerepelnek. Szigligeten kilenc független jelölt pályázik a polgármesteri tisztségre, a négy képviselői mandátumért 23 jelölt indul, a választói névjegyzékben 832-en szerepelnek.
Balatonszepezden a polgármesteri tisztségért négy független jelölt indul, a négy képviselői helyre 13-an pályáznak, a választói névjegyékben 400-an szerepelnek.
Megyeren a falu polgármesteri tisztségért egy független jelölt indul, a két képviselői helyre két független jelölt pályázik, a választói névjegyzékben 29-en szerepelnek.
A Hajdú-Bihar megyei Tiszacsegén a polgármesteri tisztségre öt független jelölt pályázik.

A Baranya megyei Merenyén a polgármesteri tisztségért két független jelölt indul, a négy képviselői helyért pedig tíz független jelölt. A Baranya megye nyugati határán, Szigetvár közelében fekvő település választói névjegyzékében 235-en szerepelnek.
A Bács-Kiskun megyei Bácsszentgyörgyön a polgármesteri tisztségért két független jelölt indul. Az egyéni listás képviselő-választáson kilenc jelölt indul, közülük négynek adhat mandátumot a 135 szavazásra jogosult választó.
A helyi választási irodák a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására a szavazóhelyiségekben kézfertőtlenítőt helyeznek el, amelyet a választópolgárok érkezéskor és távozáskor is használhatnak.
A szavazatszámláló bizottságok tagjai maszkot viselnek, és erre kérik a választókat is. Kérik azt is, hogy ha sorban kellene állni, a szavazók tartsanak egymástól legalább másfél méter távolságot, valamint vigyenek magukkal tollat a voksoláshoz. A betegek, a mozgásukban korlátozottak most is mozgóurnát kérhetnek – legkésőbb a szavazás napján 12 óráig.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére