Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hemzsegnek a Ligetvédõk a politikai törtetõktõl

Bertha László

2016.08.05. 15:48

Ahogyan az általában lenni szokott, nincs olyan civil megmozdulás Magyarországon, amire szinte azonnal rá ne telepedne a lerongyolódott baloldali és liberális ellenzék. Így történt ez a "Ligetvédõkkel" is.

Ahogyan az általában lenni szokott, nincs olyan civil megmozdulás Magyarországon, amire szinte azonnal rá ne telepedne a lerongyolódott baloldali és liberális ellenzék. Így történt ez a „Ligetvédőkkel” is, akiknek értelmetlen célkitűzéseibe megint belelátták a „védjük meg a demokrácia utolsó bástyáját” nevű hadműveletet.

Az álcivilek akciói egyre több konfliktust okoznak a maroknyi csoportosuláson belül, ők ugyanis nem elégedettek a hatékonysággal és szeretnék, ha felborulna az eddigi status quo.

Ezen „civilek” közül az egyik „emblematikus” figura a Ligetvédők szóvivőjének kikiáltott Csák Gergely, aki politikai alapon szeretne egyesületet szervezni. Csákról érdemes tudni, hogy annyira független értékrendű, hogy a szocialisták hetilapjának, a 168 órának volt az újságírója. Ténykedését egyre többen ellenzik, mert sokak szerint a mozgalom hátán szeretne felkapaszkodni és politikai karriert építeni.

Aztán itt van Garay Klára, aki már annyira túltolta a biciklit, hogy „sátáni elemekről” beszél a Városliget felújítása kapcsán. Csákhoz hasonlóan Garay is politikai álmokat dédelget, a 2010-es önkormányzati választásokon már egyszer elindult a baloldali összefogás színeiben. Garay Klára a PM-es zuglói polgármester, Karácsony Gergely megbízásából a kerületi művelődési ház igazgatója.

A Ligetvédők „legpolitikamentesebb” arcát pedig sokaknak nem kell bemutatni. Várnai László jelenleg is önkormányzati képviselő a Civil Zugló Egyesület vezetőjeként. Várnai korábban az LMP-ben is politizált, ám családon belüli erőszak gyanúja miatt hamar kitették a szűrét. Csoporton belüli forrásokból úgy tudni, hogy Várnainak nem éppen kiegyensúlyozott a kapcsolata Garay Klárával, 2010-ben például egymás ellen indultak a választásokon.

Van olyan, aki máig nem ért haza Woodstockból

A rasztásként elhíresült ligetvédő, Komáromy Gergellyel már mi is készítettünk egy rövid interjút. Õ jól láthatóan még a mai napig nem ért haza Woodstockból. Komáromy amolyan igazi hippi életvitelt folytat, szíve szerint a Városligetből is egy közösségi hippitanyát csinálna. Legalizálná a könnyűdrogokat, előszeretettel rongál bevándorlásellenes plakátokat. Személye pedig meglehetősen megosztó a csoporton belül.

A Ligetvédők között megtalálhatjuk a volt LMP-társelnök, Schiffer András egyik legjobb barátját is, Moldován Lászlót, aki Heltai Lászlóhoz hasonlóan önkormányzati képviselő a zöldpártban.

A mindenki által jól ismert Illés Zoltán pedig a levitézlett politikusok mintapéldánya. Stílusa és a munkához való hozzáállása miatt kitették a Fideszből, azóta pedig a Gyurcsány-párti tüntetések egyik szószolója és természetesen „elkötelezett” ligetvédő, aki még a rendőröknek sem adja meg a minimális tiszteletet.

A Ligetvédők között mindenki nagy meglepetésére ott van a gyurcsányista Sebestyén Eszter, az MSZP-frakció sajtóosztályának egykori vezetője, a volt Gyurcsány-kormány stratégiai tervezője. Sebestyén Eszter legutóbb sikeresen eljátszotta a hattyú halálát is: egy rendőri előállítás után (falakat firkált össze a Városligetben…) azt állította, hogy intézkedés közben eltörték a vállát, aztán persze kiderült, hogy gyerekkori a sérülés.

A Ligetvédők legkifinomultabb arca, aki lámpavasra húzná Orbán Viktort

Antal Nikoletta Henrietta jól ismert szoci aktivista, rengeteg kormányellenes tüntetésen feltűnt már. Hasonlóan a többiekhez, erős pártkötődéssel rendelkezik, a III. kerületi MSZP pártszervezet tagja. Kifinomult stílusát már többször megmutatta; Orbán Viktornak például már kinézett egy lámpavasat a várnál:

Rajtuk kívül a Ligetvédők között még számos megvezetett figurát találhatunk. Nem utolsó sorban pedig hajléktalanokat, akik a Városligetben húzták meg magukat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Márki-Zay Péter, az álmodozó 

Márki-Zay Péter, az álmodozó 

Orbán Viktor a rendbontók, Márki-Zay Péter az álmodozók között került fel a Politico listájára.

Szabó Tímea és a CIA – megint üzent Anonymus

Szabó Tímea és a CIA – megint üzent Anonymus

Gansperger Gyula: „Sorosnak ezek az emberei bizonyos dolgokat tudnak mozgatni. De a teteje a Gordon.” Azok a beszélgetésrészletek, amelyeket Anonymus hétfőn, illetve ma reggel küldött el az Origo szerkesztőségének, a korábbiakhoz hasonlóan szintén a Városháza értékesítéséről folyó egyeztetéseken hangzottak el, ám nagyrészt a hazai baloldal külföldi kapcsolatrendszeréről és finanszírozásáról szólnak. A legfrissebb hanganyag a tárgyalás kötetlenebb beszélgetéseit tartalmazza, amikor Gansperger Gyula, Bajnai Gordon harcostársa a magyar baloldal és a külföldi gazdasági és politikai érdekkörök összefonódásáról tár fel újabb megdöbbentő részleteket.

Rittenhouse visszaszólt az NBA woke-sztárjának

Rittenhouse visszaszólt az NBA woke-sztárjának

Kyle Rittenhouse visszaszólt LeBron Jamesnek a tweetje miatt, amelyben kigúnyolta az emberölési perében tett vallomását, mielőtt minden vádpontban felmentették volna.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére