Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Helyretette az államtitkár az antiszemitázó Kunhalmit

Bertha László

2017.07.08. 16:02

A kormány, miképp eddig is, a jövõben is megvédi a zsidóságot minden antiszemita jellegû támadástól - jelentette ki Dömötör Csaba államtitkár.

A kormánypárti politikus szerint a XX. századi történelmi szereplők megítélése elsősorban a történészek feladata. Horthy Miklós tevékenységének pozitív és kiemelkedően negatív vonatkozásai is vannak. Egyértelműen az utóbbiak közé tartozik, hogy esküjével ellentétben nem védte meg a magyar nemzet részét képező magyar zsidóságot.

Az antiszemitizmussal kapcsolatban megfogalmazott vádjait a leghatározottabban visszautasítom. A kormány, miképp eddig is, a jövőben is megvédi a zsidóságot minden antiszemita jellegű támadástól”

– válaszolta Dömötör az MSZP-s Kunhalmi Ágnes azon írásban beadott kérdésére, hogy „kivételes teljesítménynek számít-e több százezer magyar ember halála?”.

Dömötör Csaba azt is leszögezte, hogy a kabinet zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben. A baloldali kormányzás időszakával szemben a magyar településeken ma már nem masírozhatnak antiszemita jelszavakat is hangoztató paramilitáris csoportok.

Az Országgyűlés betiltotta a jobbikos politikusok által koordinált szélsőjobboldali Magyar Gárdát. Hatályba lépett a holokauszt-tagadás elleni és a gyűlöletbeszéd elleni törvény is, amelyek segítségével hatékonyan fel lehet lépni a szélsőséges uszítással szemben”

– fűzte hozzá az államtitkár.

Dömötör szerint Kunhalmi antiszemitizmussal kapcsolatos aggodalma igencsak furcsa abból a szempontból, hogy az MSZP mára több kérdésben is együttműködik a Jobbikkal, melynek politikusai számos antiszemita kijelentést tettek az elmúlt években, ám ezekről a tettekről és kijelentésekről a szocialisták mélyen hallgatnak.

Ha igazán komolyan gondolnák az antiszemitizmus elleni fellépést, akkor nem lépnének egyre szorosabb szövetségre a Jobbikkal, hanem megszakítanák az együttműködés minden formáját”

– válaszolta a kormánypárti politikus.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére