Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Helyet cserélt a Fudan a kollégiumokkal

888.hu

2021.05.25. 09:30

A Fudan a korábbi tervekhez képest délre helyezésével a diákvárosi kollégiumok hasznos területe növekedne.

 

Lényegesen nőtt a tervezett kollégiumok területe a diákváros-beruházás keretében – áll a kormány honlapjára feltöltött vonatkozó dokumentumban. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), illetve Palkovics László miniszter, egyben a Budapest Diákváros megvalósításáért felelős kormánybiztos által jegyzett prezentáció szerint a kollégiumok 17,6 hektáron épülhetnek meg.

Ezzel több mint tízezer hallgató számára biztosítanának modern elhelyezést.

A korábbi elképzelések szerint a diákszállásokra a közösségi terekkel együtt 16,2 hektár jutott volna.

A miniszter teljes transzparenciát ígért a Fundan Egyetemről.

Palkovics László, Karácsony Gergely főpolgármester és Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere több mint kétórás egyeztetést tartott.

A módosított koncepcióban az szerepel, hogy a Fudan Egyetemet és a közösségi tereket együttesen 22,2 hektáron alakítanák ki.

A változás annak az eredménye, hogy a kollégiumok és a Fudan Egyetem helyet cseréltek egymással a mintegy 135 hektár tervezési területet lefedő Déli Városkapu projektben.

A Fudan az északi részre került volna, de ez Palkovics László közlése szerint ellehetetlenült az itteni vegyes (állami, fővárosi, kerületi és magán-) tulajdonviszonyok miatt. Ezért született az a döntés, hogy az egyetem a tisztán állami tulajdonban lévő, a Ráckevei (Soroksári-)Duna-ág menti területen valósuljon meg, amelyet eredetileg a kollégiumoknak szántak a még a Budapest Fejlesztési Központ által koordinált tervezés során.

A diákszállások az északi részt kapják meg.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére