Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Helyesbítenünk kell: az SZFE-hallgatók elhatárolódó egyetemet kevertek bele akciójukba

M. Kovács Róbert

2020.09.04. 09:00

Hiába érintené az SZFE-hallgatók vasárnapra tervezett élőlánca a Károli Gáspár Református Egyetemet is, az egyetem vezetése arról tájékoztatta lapunkat, hogy intézményük „az említett demonstrációval semmilyen kapcsolatban nincs és abban semmifajta szerepet nem vállal”. Sőt: az élőlánc útvonalával érintett egyetemek egyike sem állt ki eddig teljes mellszélességgel a tiltakozás mellett.

Lapunk tegnapi cikkében beszámoltunk róla, hogy az SZFE hallgatói, akik elfoglalták egyetemük épületét, vasárnap élőlánccal juttatnák el követeléseiket a Parlamenthez. Bejelentésükben elmondták, hogy az élőlánc érintené a ELTE BTK, a Corvinus, a Pázmány és a Károli belvárosi épületeit. Ugyanakkor

nehezen érthető néhány felsorolt felsőoktatási intézmény belekeverése az akcióba.

Az ELTE bölcsész kar Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének oktatói ugyan kiálltak a színészpalánták tiltakozása mellett, de

sem a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, sem a Corvinus (ahol egyébként az SZFE-t érintő modellváltás már problémamentesen lezajlott), sem a Károli Gáspár Református Egyetem nem állt még félhivatalosan sem a színművészetisek tiltakozása mellé.

Minderre saját álláspontjukat kinyilatkoztatva utóbbi felsőoktatási intézmény rektori feladatokkal megbízott rektorhelyettese nevében az egyetem kommunikációs főtanácsadója hívta fel a 888.hu figyelmét. Levelében azt írja:

a Károli Gáspár Református Egyetem az említett demonstrációval semmilyen kapcsolatban nincs és abban semmifajta szerepet nem vállal, ezért az Önök cikkében található megfogalmazás félreérthető, félrevezető.„

Jogos a felvetés, ezért mi ezúton is elnézést kérünk a Károlitól, hogy belekevertük őket.

Kérdés, vajon megteszik-e ugyanezt az SZFE hallgatói is, akik – ezek szerint -

anélkül vonták bele a politikai felhanggal megszervezett demonstrációjukba az említett oktatási intézményeket, hogy erre tőlük bármiféle felhatalmazást kaptak volna.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor a belső piaci uniós biztossal egyeztetett

Orbán Viktor a belső piaci uniós biztossal egyeztetett

Az oltóanyaggyártásról, valamint védelmi ipari és energiapolitikai kérdésekről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Thierry Breton belső piacért felelős uniós biztossal pénteken a karmelita kolostorban – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Folytatódik a tömeges oltás, 400 ezer ember kap vakcinát

Folytatódik a tömeges oltás, 400 ezer ember kap vakcinát

György István, az oltási munkacsoport vezetője az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy több dezinformáció látott napvilágot.

Cenzúra az eBayen: a Mein Kampf maradhat, de dr. Seuss gyerekkönyvei nem

Cenzúra az eBayen: a Mein Kampf maradhat, de dr. Seuss gyerekkönyvei nem

Szerintük gyűlöletet és kirekesztést reklámoznak a színes gyerekkönyvek, amelyek nem felelnek meg a jól ismert „irányelveknek”. Már használtan sem lehet az eBayen beszerezni azokat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére