Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hazudnak a jogvédõk Magyarországról

888.hu

2016.07.14. 11:28

Visszautasította a Belügyminisztérium tegnap azokat a vádakat, amelyekben a Human Rights Watch a migránsok zaklatásával és kegyetlenkedéssel vádolja Magyarországot. A nemzetközi jogvédõ csoport tegnap tette közzé jelentését honlapján. Szerintük a magyar hatóságok erõszakos módon fordítják vissza a migránsokat Szerbiába anélkül, hogy mérlegelnék a menedékkérelmeiket.

A Belügyminisztérium visszautasítja a Human Rights Watch (HRW) magyarországi menekültellátásra és határvédelemre vonatkozó, szerdán közzétett állításait. Hazánk betartja a schengeni határellenőrzési szabályok előírásait, valamint a genfi egyezményt, és megdöbbenéssel fogadja, hogy a jogvédő szervezet az európai normákkal összhangban megalkotott törvényei betartásának figyelmen kívül hagyását várja el a végrehajtó hatalomtól.

Magyarországon nem zaklatják a migránsokat, az arra ténylegesen rászorulókkal humánusan járnak el, a határain várakozók méltányos eljárásban részesülnek, ugyanakkor elvárjuk, hogy a migránsok betartsák az Európai Unió és Magyarország jogszabályait. Így reagált a szaktárca azokra az állításokra, amelyeket a HRW munkatársa fogalmazott meg a szerb–magyar határon a migránsokat ért bánásmódról.

Nyolc panasz

A menedékkérők ellátására havonta átlagosan 140 ezer forintot költ a magyar állam – jegyezte meg a BM. 

Közölték, hogy a magyar rendőröknek az államhatár rendjével összefüggő intézkedéseivel szemben idén négy esetben nyolc migráns terjesztett elő rendőri bántalmazásra utaló panaszt, miközben a rendőrség csaknem 18 ezer illegális határátlépővel szemben intézkedett.

Az esetek tisztázása miatt indított parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a panaszok megalapozatlanok; az elfogultság kizárása miatt azokat továbbították az illetékes nyomozó ügyészségekhez – olvasható a tárca közleményében.

Kitértek arra is, hogy a határon lefolytatott menekültügyi eljárással kapcsolatos törvény júliusi hatálybalépése után a rendőrség 655 embert tartóztatott fel, majd kísért vissza az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Õk önként és ellenszegülés nélkül tettek eleget a rendőri felszólításnak. 

Senki sem zaklatja a migránsokat

A BM hangsúlyozta, hogy Magyarország határán nem zaklatják a migránsokat, a sok, kísérő nélkül érkező gyermek védelmet, egészségügyi ellátást kap, oktatják őket. Magyarország a valóban rászorulókkal humánusan jár el, a határain és a területén várakozók méltányos eljárásban részesülnek, ugyanakkor elvárja, hogy a migránsok betartsák az Európai Unió és Magyarország jogszabályait – írta a minisztérium.

Tegnap írtunk arról, hogy miként moralizál az Index, mert Magyarország a déli határnál azt teszi, amit oly sok hónapon keresztül görög "barátaink" nem tettek: betartja a schengeni határellenőrzési szabályokat és a genfi egyezményt. Korábban a Washington Post is támadta Magyarországot

A nemzetközi jogvédő csoport tegnap tette közzé jelentését honlapján. Szerintük a magyar hatóságok rövid úton visszafordítják a migránsokat Szerbiába erőszakos módon, anélkül, hogy mérlegelnék a menedék iránti kérelmeket. A csoport a tranzitzónákról azt írta: „a kormány egy jogi fikció keretében úgy tekinti, hogy az ott tartózkodó személyek még nem léptek be Magyarország területére”.

A BBC-nek a bicskei állomáson történtekről szóló tavaly szeptemberi tudósítása is valótlanságnak bizonyult - írja a Magyar Idők

Lydia Gall, a jogvédő csoport Balkán- és Kelet-Európa-kutatója azt állítja, hogy azokat az embereket, köztük nőket és gyermekeket, akik engedély nélkül léptek Magyarország területére, súlyosan bántalmazták, és a határ másik oldalára toloncolták. Ezt arra alapozzák, hogy 12 olyan embert kérdeztek meg, akit magyar oldalon vettek őrizetbe a hatóságok.

A Magyar Helsinki Bizottság a jelentés kapcsán közölte: véleményük szerint nem elszigetelt esetekről van szó, és a kormánynak kötelessége előállítani az önbíráskodókat.

Az elmúlt időszakban több elferdített, ténybeli tévedéseket tartalmazó tudósítást közölt a külföldi sajtó Magyarországról a migránsválságra adott válaszok miatt. Például a BBC szeptember elején megjelent összefoglalójában a Bicskénél történtekkel foglalkozott, amelyben úgy állították be, mintha egy nő, csecsemővel a kezében tiltakozásba kezdett volna, és egy férfival együtt a sínekre lökték volna őket a rendőrök. Az esetet követően azonban kiderült, hogy a nőt férje rántotta magával a sínekre, a rendőrség pedig akkor avatkozott be, amikor a férfi a saját fejét kezdte verni kövekkel.

(Magyar Idők, MTI, Washington Post)

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Gólgazdagra sikeredett a magyar bajnokság harmadik fordulója

Gólgazdagra sikeredett a magyar bajnokság harmadik fordulója

Először rendeztek teljes fordulót a labdarúgó NB I. 2019/2020-as kiírásában.

Az integráció élő példájaként emlegették a migránst, majd letartóztatták

Az integráció élő példájaként emlegették a migránst, majd letartóztatták

Terrorgyanús személyként vették őrizetbe az üzbég migránst, akit ráadásul egyszer már ki is toloncoltak az országból.

Imaláncot indít Azbej Tristan a magyarságot és a kereszténységet meggyalázó DK-s provokátorért

A Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára a Facebookon jelentette be, hogy elmond egy imát Homonnay Gergely lelki üdvéért, és másokat is arra kér, hogy hasonlóan cselekedjenek.

Két éve történt a szörnyű barcelonai terrortámadás

Két éve történt a szörnyű barcelonai terrortámadás

Egyperces néma főhajtással emlékeztek a barcelonai és cambrilsi terrortámadások áldozataira, a 16 ember életét követelő gázolásos merényletek második évfordulóján a katalán fővárosban, Barcelonában szombaton.

Egy modern kiállítás teremőrének sirámai

Egy modern kiállítás teremőrének sirámai

A kultúrrendőr – Pozsonyi (b)irodalma 22.

Úszóink ismét remekeltek

Úszóink ismét remekeltek

Hosszú Katinka aranyéremmel fejezte be szereplését az úszók világkupa-sorozatának szingapúri állomásán, emellett a szombati zárónapon Jakabos Zsuzsanna két, Szabó Szebasztián pedig egy ezüstöt szerzett.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére