Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hazahozhatják Erőss Zsolt holttestét

Bokor Gábor

2019.11.25. 08:11

A leghíresebb magyar hegymászó hat évvel ezelőtt tűnt el a Föld harmadik legmagasabb hegyén, a Kancsendzöngán.

A Blikk ír hétfő reggel arról, hogy hat évvel halála után megtalálhatják Erőss Zsolt, az egyik legismertebb magyar hegymászó holttestét, ugyanis egy kínai expedíció most a Himalájára indult, többek közt azért, hogy lehozzák az ott meghalt sportemberek hegyen maradt testét. A világszerte ismert és sikeres csoport eddig 16 ember holttestét találta már meg, magyar áldozatot még nem sikerült találniuk.

Szlankó Zoltán hegymászóoktató a lapnak elmondta, hogy a hegy több honfitársunk sírja, ott halt meg a tragikus sorsú dr. Gárdos Sándor, akit szélvihar sodort el, illetve Várkonyi László Konyi, aki jégomlás áldozata lett.

A hegy él, a mozgások előhozhatják az eltűnt holttesteket

– fogalmazott.

Azonban a kínai expedíció sincs biztonságban, hiszen ha ásni kezdenek a hóban, hogy megtalálják a testeket, akár önmagukat is veszélybe sodorhatják. Így elsősorban azokat a testeket hozzák majd le, amikre a felszínen bukkannak rá.

Erőss Zsolt első magyarként 2002-ben mászta meg a 8850 méter magas Mount Everestet. Hat éve, május 20-án társával, Kiss Péterrel elérte a Kancsendzönga csúcsát, de ereszkedés közben eltűntek. Kiss Péter holttestét másnap reggel látták, Erőss Zsoltét pedig egy évvel később, 8100 méter magasságban egy rámpán fedezték fel.

Fotó: MTI

Tavaly elhunyt édesanyja korábban azt nyilatkozta, ő azt szeretné, ha fia örökre a hegyen nyugodhatna, ám ha Zsolt holtteste továbbra is a rámpán hever, a kínaiak nagy valószínűséggel megtalálhatják. Várkonyi László felesége, Beáta is mászó volt, de már nem megy magas hegyre.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére