Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hazaárulás miatt indulhatott nyomozás Soros György ellen

888.hu

2019.12.04. 10:38

Hazaárulás miatt indíthat nyomozást a rendőrség Soros György ellen, miután a megjelent hírek szerint személyesen próbálta megakadályozni, hogy Magyarország megkapja az uniós bővítési posztot az új Európai Bizottságban.

Mint ismert, Soros György minden követ igyekezett megmozgatni annak érdekében, hogy Magyarország ne kaphassa meg a bővítési és szomszédságpolitikai portfóliót – írja a Pesti Srácok. Felidézik, nemzetbiztonsági forrásból származó értesülések szerint novemberben Soros felhívta telefonon a Német Külpolitikai Társaság elnökét, Daniela Schwarzert. A milliárdos azt kérte tőle, járjon közben Angela Merkel német kancellárnál azért, hogy ne a magyar biztosjelölt kapja a bővítési és szomszédságpolitikai portfóliót, ám Schwarzer közölte a milliárdossal, teljesen kizárt, hogy ennyire direkt politikai tanácsot adjon a kancellárnak.

Bár a Német Külpolitikai Társaság (DGAP) az Indexnek mindezt tagadta, ám a nemzetbiztonsági bizottság múlt heti ülése után Halász János, a Fidesz parlamenti frakciójának szóvivője a PS-nek azt nyilatkozta:

a hírszerzési jelentések nem cáfolták azt a sajtóállítást, miszerint Soros György megpróbálta megakadályozni Várhelyi Olivér biztosi kinevezését.

A PS azt írja, mindezek miatt Tényi István feljelentést tett hazaárulás miatt a Fővárosi Főügyészségen és az ügy kivizsgálását kérte. A feljelentéssel kapcsolatban a főügyészség azt közölte, hogy az ügyészség a feljelentést az állam elleni bűncselekmények ügyében hatáskörrel rendelkező Nemzeti Nyomozó Irodához (NNI) továbbította. Amint megérkezik hozzájuk a dokumentum, a rendőrség dönthet a nyomozás megindításáról, esetleg a feljelentéskiegészítés elrendeléséről, vagy a feljelentés elutasításáról.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére