Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hatósági eljárás indult a Pesti Úti Idősek Otthonában

888

2020.04.27. 07:03

Rendkívüli halál gyanúja miatt.
Az Origo információi szerint rendőrségi eljárás indult, miután a Pesti Úti Idősek Otthonában április elején elesett és két nap múlva a kórházban meghalt egy 86 éves idős asszony, akiről később kiderült, hogy rühes volt.

A lap szerint a kórház kezdeményezte a hatósági eljárást rendkívüli halál gyanúja miatt.

Az idős beteget április elején vitték be mentővel a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézetébe, ugyanis a beszállítását megelőzően az ápolásáért és gondozásáért felelős Pesti úti idősotthonban elesett, ami miatt a feje és a karja is súlyosan megsérült. A kórházi kivizsgálás ezt követően orrcsonttörésen és pókhálóhártya alatti vérzésen túl rühességet is megállapított – írja az Origo.

Különös, hogy míg Karácsony Gergely szerint nincsenek higiéniás problémák az intézményben, addig a Mandinernek a kórház dolgozói már április elején arról számoltak be, hogy rendszeresen kell rüh ellen kezelni az otthonból érkező időseket. A hatósági eljárás elindítása pedig szintén ezt a tényt támasztja alá. A főpolgármester azonban továbbra is hárít.

Mint ismert, a fővárosi fenntartású idősotthonban 287 lakó és 22 dolgozó koronavírussal fertőződött, és közülük 29 idős ember meghalt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére