Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hátat fordítottak Vonának a Jobbik befolyásos támogatói

888.hu

2017.09.06. 08:28

Teljesen elpártoltak Vona Gábortól a jobbik egykori értelmiségi támogatói, akik nem díjazták az elnök pálfordulását vagy másképp mondva pártja eladását. A Fidesz kötcsei Polgári Piknikének mintájára létrehozott soltvadkerti eseményre az elnök egykori támogatói meghívást sem kaptak, de a meghívottak közül sem voltak sokan kíváncsiak a pártelnökre.

Tavaly a Jobbik még nagy hírveréssel szervezte az eseményt, melyet titkos értelmiségi találkozónak is neveztek, habár az ott lévő operatőrök számos értelmiségi és kulturális nagyságot kaptak lencsevégre, akik interjút adni is hajlandóak voltak a Jobbik-közeli sajtóorgánumoknak. Idén augusztus 27-én rendezték meg az eseményt, azonban volt egy jelentős eltérés a tavalyi és a mostani találkozó között. Most egy meghívott sem vállalta arcát nyilvánosan, és a Jobbik is csak Vona beszédéről közölt egy videót, a Magyar Nemzet, a Hír TV és a Lánchíd Rádió pedig alig-alig említette az elvileg fontos eseményt, valamint az értelmiségiek feltűnően kevesen voltak a tavalyihoz képest – számolt be a Magyar Idők.

A harmadik találkozón vettem részt, viszont ennyi ismeretlen arcot egyszer sem láttam, mint most. A számarány tekintetében lehet, hogy sokan voltunk, de ami az értelmiség súlyát illeti, nagyságrendekkel kevesebben, mint egy évvel ezelőtt”

– mesélte a lapnak egy, a neve elhallgatását kérő résztvevő. Ennek oka, hogy a tavalyi résztvevők nagy része – érthető módon – komolyat csalódott a pártját kiárusító Vona Gáborban, és mivel mára már inkább csak kritikával tudják illetni őt, ezért idén nem kaptak meghívást.

A Magyar Idők szerint idén először nem kapott meghívót a zárt körű eseményre Tóth Gy. László. Vona Gábor nemrég a saját pályafutásáról szóló könyvében őt még úgy jellemezte, mint azt a személyt, aki a legnagyobb hatással volt a gondolkodására, és akinek a politikai tájékozódás alapjait köszönheti. Nem volt ott a találkozón Bíró András Zsolt, Európa legnagyobb lovas hagyományőrző rendezvényének, a Kurultájnak a főszervezője sem, pedig őt korábban szintén példaképének nevezte Vona Gábor, de a kritikákat úgy fest, tőle sem tűri a Jobbik elnöke. Nem kapott meghívót Borbély Zsolt Attila politológus, a Jobbik korábbi nemzetpolitikai vezetője sem.

A lap szerint, bár többen kaptak meghívót, a párt irányváltása (eladása) miatt már nem jelentek meg az eseményen. Többek között nem volt ott a tanácskozáson Vincze Gábor történész, Koltay Gábor filmrendező, Raffay Ernő történész, volt honvédelmi államtitkár, valamint a Bán Mór néven a Hunyadi történelmi regénysorozatot jegyző Bán János író sem. Mindannyian bírálták a Jobbikot az alkotmánymódosítás leszavazása miatt, amely megtiltotta volna a migránsok Magyarországra való betelepítését.

Vona beszéde után a résztvevők kérdéseket is feltehettek a párt elnökének. A Magyar Idők elmondása alapján egy témával sikerült is zavarba hozni a Jobbik elnökét. Popély Gyula történész ugyanis arra reagálva, hogy Vona előzőleg bírálta a kormány „határon túli magyarokat érintő gyengekezű” politikáját, megkérdezte, hogy milyen konkrétumokkal tud a Jobbik hatásosabb lenni?

Pillanatnyilag én sem látom, hogy mit kellene tenni, nem tudok konkrétumot mondani"

– mondta zavartan Vona, aki kínjában azt ismételgette, hogy azért valamit mindenképpen tenni kellene.

A legkínosabb mégis az, hogy Vona Gábor óriásit hazudott kritikusairól. A Hír TV-ben azt mondta, hogy az érintett személyek közül többen felhívták, és elnézést kértek már tőle. Ezek a személyek kivétel nélkül megerősítették a Magyar Időknek korábbi nyilatkozataikat, és leszögezték, hogy eszük ágában sem volt telefonon elnézést kérni. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére