Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Kétharmad
 
 
 
 

Határvédelmi bázisokat épít a Magyar Honvédség

Vincze Viktor Attila

2016.12.16. 13:28

Köszönet illeti a határt védõ katonákat és rendõröket az áldozatkész szolgálatukért - jelentette ki a honvédelmi miniszter a hódmezõvásárhelyi laktanyában. A déli határszakasz védelmét ellátó egységeket meglátogató Simicskó István ugyanakkor bejelentette, hogy a Magyar Honvédség osztrák segítséggel megkezdte határvédelmi bázisok felépítését a határkerítés mellett.

Simicskó István a Zrínyi Miklós laktanyában tartott állománygyűlésen azt mondta: ahhoz, hogy a magyar családok békében és biztonságban készülhessenek a karácsonyra a migrációs válsághelyzet, a népvándorlás közepette, szükség van a katonák áldozatvállalására és felelősségteljes szolgálatára.

A magyar kormány nagyra értékeli a katonák munkáját, amelyet a határon vagy bárhol a világon végeznek – hangsúlyozta a politikus, hozzátéve:

ezért kötelességünk tenni annak érdekében, hogy a megbecsülésünket kifejezzük."

A közelmúltban tízéves fejlesztési program készült, ebben első helyen a katona szerepel az egyéni felszerelés javításával, az illetmény emelésével – emlékeztetett a miniszter.

Simicskó István beszélt arról is, hogy a belügyminiszterrel egyeztetve mindent megtesznek annak érdekében, hogy a határt védő katonák és rendőrök mindegyike – a szolgálat biztonságos ellátása mellett – legalább az ünnep egyik felét otthon tudja tölteni.

A honvédelmi miniszter bejelentette, hogy mivel várhatóan hosszú ideig elhúzódik a migrációs válság, ezért a Honvédelmi Minisztérium határvédelmi bázisok felépítéséről döntött a határkerítés mentén a határvédelemhez szükséges logisztikai feltételek hatékony biztosítása érdekében.

Jelenleg a hódmezővásárhelyi laktanya az egyetlen logisztikai központja a Magyar Honvédségnek a 175 kilométeres magyar-szerb határ térségében.. A határvédelmi bázisok kialakítása után viszont már nem egyedül a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós laktanya fogja biztosítani a katonák és a felszerelések kiszállítását a Magyarországot védő határkerítéshez.

A határvédelmi bázisok a szükséges eszközök és felszerelések őrzött tárolásának lehetővé tétele mellett kulturált körülményeket teremtenek a katonáknak a feladataik ellátásához szükséges munkakörülményekhez, de az étkezésekhez és a pihenőidők eltöltésére is.

A bázisok és utak építésében részt vesz egy osztrák műszaki század is. Az első, már majdnem teljesen kész határvédelmi bázist Kelebiánál Simicskó István személyesen is megtekintette.  

OLVASTAD MÁR?

Kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Gyurcsány emberei egymást segítik a zuglói ügyekben

Gyurcsány emberei egymást segítik a zuglói ügyekben

Kétharmad

Karácsony jegyzője a parkolásban sáros MSZP-nek adott tanácsokat.

Negyedmillió migráns él úgy Németországban, hogy már kiutasították

Friss adatok szerint már a 240 ezret is meghaladta azon migránsok száma Németországban, akiknek elutasították a menedékkérelmét, de ennek ellenére az országban maradtak.

Berlusconi Salvinivel és Melonival akarja megerősíteni a Néppártot

Berlusconi Salvinivel és Melonival akarja megerősíteni a Néppártot

Amerika, London, Párizs

Silvio Berlusconi volt kormányfő szeretné, ha az Európai Néppárt (EPP) ismét a jobboldaliakat képviselné.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére