Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Határvédelmi bázisokat épít a Magyar Honvédség

Vincze Viktor Attila

2016.12.16. 13:28

Köszönet illeti a határt védõ katonákat és rendõröket az áldozatkész szolgálatukért - jelentette ki a honvédelmi miniszter a hódmezõvásárhelyi laktanyában. A déli határszakasz védelmét ellátó egységeket meglátogató Simicskó István ugyanakkor bejelentette, hogy a Magyar Honvédség osztrák segítséggel megkezdte határvédelmi bázisok felépítését a határkerítés mellett.

Simicskó István a Zrínyi Miklós laktanyában tartott állománygyűlésen azt mondta: ahhoz, hogy a magyar családok békében és biztonságban készülhessenek a karácsonyra a migrációs válsághelyzet, a népvándorlás közepette, szükség van a katonák áldozatvállalására és felelősségteljes szolgálatára.

A magyar kormány nagyra értékeli a katonák munkáját, amelyet a határon vagy bárhol a világon végeznek – hangsúlyozta a politikus, hozzátéve:

ezért kötelességünk tenni annak érdekében, hogy a megbecsülésünket kifejezzük."

A közelmúltban tízéves fejlesztési program készült, ebben első helyen a katona szerepel az egyéni felszerelés javításával, az illetmény emelésével – emlékeztetett a miniszter.

Simicskó István beszélt arról is, hogy a belügyminiszterrel egyeztetve mindent megtesznek annak érdekében, hogy a határt védő katonák és rendőrök mindegyike – a szolgálat biztonságos ellátása mellett – legalább az ünnep egyik felét otthon tudja tölteni.

A honvédelmi miniszter bejelentette, hogy mivel várhatóan hosszú ideig elhúzódik a migrációs válság, ezért a Honvédelmi Minisztérium határvédelmi bázisok felépítéséről döntött a határkerítés mentén a határvédelemhez szükséges logisztikai feltételek hatékony biztosítása érdekében.

Jelenleg a hódmezővásárhelyi laktanya az egyetlen logisztikai központja a Magyar Honvédségnek a 175 kilométeres magyar-szerb határ térségében.. A határvédelmi bázisok kialakítása után viszont már nem egyedül a hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós laktanya fogja biztosítani a katonák és a felszerelések kiszállítását a Magyarországot védő határkerítéshez.

A határvédelmi bázisok a szükséges eszközök és felszerelések őrzött tárolásának lehetővé tétele mellett kulturált körülményeket teremtenek a katonáknak a feladataik ellátásához szükséges munkakörülményekhez, de az étkezésekhez és a pihenőidők eltöltésére is.

A bázisok és utak építésében részt vesz egy osztrák műszaki század is. Az első, már majdnem teljesen kész határvédelmi bázist Kelebiánál Simicskó István személyesen is megtekintette.  

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére