Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Három reggel is megszívjuk a víz-világtalálkozó miatt

Kékes Viki

2016.11.28. 08:18

Hétfõn, kedden és szerdán reggel 8 és 10 között lezárják a Lánchidat. Kösz, Áder!

Több fővárosi kerületben forgalomkorlátozásokat léptettek életbe a Víz Világtalálkozó miatt, a hét elején három reggelen is lezárják a Lánchidat – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. Hétfőtől szerdáig víz-világtalálkozót tartanak a fővárosban.

A tájékoztatás szerint több útvonalat lezárnak, valamint sok helyen tilos lesz megállni. A változások a főváros I., II., V. és XIV. kerületét érintik, egyebek mellett a Marczibányi tér, a Fény utca, a Lövőház utca, a Jane Haining rakpart, a Vigadó tér, valamint az Olof Palme sétány környékének közlekedését is.

Hétfőn, kedden és szerdán reggel nyolctól tíz óráig – azaz a lehető legjobbkor – szakaszosan és időszakosan lezárják a Széchenyi István tér-Lánchíd-Clark Ádám tér-Fő utca-Jégverem utca-Bem rakpart-Csalogány utca-Horvát utca-Margit körút útvonalat.

Hétfőn kezdődik a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016, a háromnapos rendezvényre 117 országból csaknem 1800 résztvevő jelezte részvételét. A világtalálkozón állam- és kormányfők, miniszterek, nemzetközi szervezetek magas rangú tisztviselői, az üzleti és tudományos élet szereplői, valamint a civil társadalom képviselői vitatják meg a víz, szanitáció (szennyvízkezelés) és fenntartható vízgazdálkodás legjelentősebb kérdéseit. A rendezvény fővédnöke Áder János köztársasági elnök. A Budapesti víz világtalálkozó 2016 mottója: A víz összeköt. A szervezők szerint azt kívánja elősegíteni, hogy globális konfliktusok és kockázatok helyett a víz az együttműködés, a béke és a fejlődés forrása legyen a világ minden fenntartható fejlődésben érdekelt országa számára. Az esemény célja az is, hogy lökést adjon a 2015-2030 közötti időszakra elfogadott fenntartható fejlesztési célok és az ENSZ 21. klímakonferenciáján elfogadott Párizsi Klímamegállapodás vízgazdálkodási vonatkozásai megvalósításának. Ez az első globális konferencia, amelyen összegzik a vízzel kapcsolatos fejlesztéspolitikai célkitűzés elfogadás óta elért eredményeket, hozzájárulva a következő 15 év teendőinek kijelöléséhez.

Több infót a forgalmi változásokról itt találtok.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére