Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Három fontos választás is lesz a mai napon

Horváth József György

2017.04.02. 10:28

Három településen rendeznek ma idõközi önkormányzati választást: Kishartyánban polgármestert és képviselõ-testületet, Végegyházán polgármestert, Sarkadon egyéni választókerületi képviselõt választanak.

A Nógrád megyei Kishartyánban azért kell új polgármestert és képviselő-testületet választani, mert a testület januárban feloszlatta magát. A vasárnapi polgármester-választáson két független indul, valamint a Magyar Munkáspárt jelöltje. A négy képviselői helyért 13 jelölt indul, kilencen függetlenként, négyen a Magyar Munkáspárt színeiben. A választói névjegyzékben 486-an szerepelnek.

A Békés megyei Végegyházán tavaly decemberben elhunyt a polgármester. A posztért hatan indulnak: négyen függetlenként, egy jelölt a Jobbik Magyarországért Mozgalom, egy pedig a Magyar Munkáspárt színeiben. A névjegyzékben 1130 választásra jogosult szerepel.

A szintén Békés megyei Sarkadon az 5. számú egyéni választókerület korábbi képviselőjének a lemondása miatt kellett kiírni időközi választást. A tisztségre öt független jelölt pályázik, valamint a Magyar Munkáspárt jelöltje. A névjegyzékben 1034-en szerepelnek.

Vasárnapra egy időközi települési nemzetiségi választást is terveztek: a Bács-Kiskun megyei Kisszálláson roma települési nemzetiségi képviselőket választottak volna, a voksolás azonban jelöltek hiányában elmarad, így a településen legközelebb csak 2019-ben lehet roma nemzetiségi önkormányzatot alakítani.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére