Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hamarosan lezárulhat a Fenyő-gyilkosság nyomozása

Zelenka Dóra

2019.03.29. 10:09

Május végén vádemelési javaslattal fejezõdhetnek be az 1998-as gyilkossággal kapcsolatos nyomozások.

Az ügy egyik legfőbb gyanúsítottját, Gyárfás Tamást eddig hatszor hallgatták ki, de továbbra is tagadja, hogy köze lenne Fenyő megöléséhez.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Gyárfás Tamás és Portik Tamás ellen a médiacézár 1998-as megölésére való felbujtás miatt, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) Ihász Sándor volt főügyész ellen pedig a Gyárfással kapcsolatos bűnpártolás miatt élhet vádemelési javaslattal. A Magyar Nemzet információi szerint Portik egyelőre nem tett vallomást az ügyben, az mindenesetre tény, hogy a rendőrség a közelmúltban hatalmas mennyiségű hanganyagot foglalt le, amelyből az Energol-vezér és Gyárfás rendhagyó kapcsolata körvonalazódik. A Portik által rögzített felvételek arról tanúskodnak, hogy kettőjük közt visszatérő téma volt Fenyő János „likvidálása”.

A lap úgy tudja, Gyárfás Tamás ügyében a sportvezető meggyanúsítása óta számos tanút hallgattak ki. Ismét tanúskodott Óvári Győző, Fenyő János és a VICO cég volt ügyvédje, Riskó Judit, Portik anyósa, Tasnádi Péter és egykori bizalmasa, Sass László, valamint Marjai Judit, Tasnádi volt felesége.

Gyárfás ellen még januárban találtak döntő bizonyítéknak számító hangfelvételeket. A harminckét papírzsáknyi hangfelvétel, ami alapján megzsarolták a sportvezetőt, szintén bizonyíthatja az alapos gyanút mind Gyárfás, mind Portik ellen.

Ihász Sándor fellebbviteli főügyészt az ügy miatt felmentettek beosztásából. Az alapos gyanú szerint Ihász 2017 októberében olyan dokumentumokat vett át a hivatalában, amelyekkel Gyárfást megzsarolták.

Fenyő-gyilkosság

A gyanú szerint Gyárfás azzal bízta meg Portik Tamást, az Energol egykori vezetőjét, hogy ölesse meg Fenyő János médiacézárt. Ezt megelőzően Portik is gyanúsított lett az ügyben, mivel a nyomozók szerint a volt olajbűnöző Jozef Rohácnak adott megbízást a gyilkosságra.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére