Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hamarosan jönnek az újabb gazdaságvédelmi intézkedések

888

2020.04.22. 10:23

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára beszélt a tervekről a Magyar Nemzetnek.

Az államtitkár szerint, ha mindenki jól végzi a munkáját, akkor a gazdaság újraindításakor versenyképesebbek lehetünk, mint korábban.

A munkájukat elvesztőknek olyan átképzési lehetőségeket biztosítunk, amivel akár karriert is válthatnak. Az idegenforgalom és a vendéglátás területéről például nagyon sokan választottak eddig is informatikai képzéseket, ami jobb álláshoz segítheti őket jóval magasabb fizetés mellett. Sőt, májustól elérhetővé tesszük a kamatmentes, szabad felhasználású felnőttképzési diákhitelt is

– mondta a lapnak György László.

Az eddig bejelentett intézkedéseken túl is terveznek további lépéseket a gazdaság védelme érdekében.

Jön a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak egy nagyon egyszerűen igényelhető vissza nem térítendő támogatás, amelyet a hatékonyság növelésére lehet fordítani. Ezt bérre nem lehet majd költeni, de minden másra, ami növeli a cég működésének hatékonyságát, igen. Így például eszközökre, digitalizációra, energetikai fejlesztésekre vagy éppen képzésekre

– számolt be a politikus.

A vállalkozások munkahelymegtartó hiteléről elmondta: Folyamatosan hozzák nyilvánosságra a lépéseket, ennek részletei is hamarosan ismertté válnak. A jegybank növekedési hitelprogramja (NHP Hajrá) mintegy 1500 milliárd forintos keretet nyit meg, ennek lesz a zászlóshajója a munkahelymegtartó hitel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére