Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Halottak aláírásaival próbálkozott a bevándorláspárti LMP

Nagy Gábor

2018.03.29. 06:00

Az Országos Egyéni Választókerületi Választási Bizottság március 26-i ülésének jegyzõkönyvébõl kiderült: elhunyt választópolgárok aláírásaival adták le az LMP-s Ikotity István ajánlásait. A nyomozóhatóság pedig az LMP öt ajánlóívét is lefoglalta, miután azokon olyanok neve is szerepelt, akik állításuk szerint nem is írtak alá a zöldpártnak.

A jegyzőkönyv bevezetőjében olvasható: nap mint nap érkeznek választópolgárok leellenőrizni, hogy szerepelnek-e bármely jelölt ajánlóívén, ugyanis nem egyszer fordult már elő, hogy több helyen is szerepelt a nevük hamisan, tekintve, hogy a választópolgár alá sem írta az adott ívet.

Itt is volt olyan választópolgár, akinek az ajánlása több ajánlóíven is szerepelt. A nyomozóhatóság elvitt a Lehet Más a Politika jelölő szervezet ajánlóíveiből 5 db-ot, mivel volt egy választópolgár, aki érdeklődött, és az ajánlása az LMP ajánlóívén szerepelt, de az érintett azt közölte, hogy nem ajánlott senkit és az ajánlása megtekintését követően azt nem ismerte el sajátjának. Ugyanakkor itt is találtak olyan választópolgárokat, akik korábban elhaláloztak, azonban az ajánlásuk szerepel az LMP ajánlóívein"

– áll a beszámoló nyolcadik oldalán, amit a PestiSrácok.hu szúrt ki.

Magyarán: Ikotity István és az őt jelölő bevándorláspárti LMP támogatói között is szerepelnek olyanok, akik nem írták alá a párt ajánlását. Nagyon úgy tűnik, a párt képviselői halottak aláírásával próbálták megdobni az ajánlások számát.

Mint ismert, nem az első eset a kampányban, hogy az ellenzéki pártok halottak nevével, aláírásával próbáltak javítani az ajánlások számán. Egy héttel korábban a szocialista Bangóné Borbély Ildikó buktatta le magát, hiszen sajtótájékoztatóján olyan információkat közölt (1000 halott nevét találták a csepeli, soroksári ajánlások között), melyeket csak azok tudhattak, akik a hamis ajánlószelvényeken szereplő személyes információkat összeállították és átadták a kamupártoknak. Erős a gyanú tehát, hogy az MSZP állhat egy csepeli választási visszaélés-sorozat mögött.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére