Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hallgat Karácsony, sokan találgatnak. Hol is lakik a főpolgármester?

888.hu

2022.02.03. 14:20

Budapest egyik legelőkelőbb negyedében, fotózták le Karácsony Gergely elhíresült szolgálati autóját. Egy pasaréti házból gördült ki az az autó amelyik aztán nem egyszer az Erzsébet híd buszsávjában, a dugóban araszoló autósok mellett elsuhanva érkezik a Városházára. De mikor és kinek az ingatlanába költözött Pasarétre Karácsony Gergely, és miért veszi körül a kérdést jól érzékelhető titkolózás?

 

A Ripost olvasója által készített fotóra, amint Karácsony Gergely kocsija kigördül a budai ház kertjéből, meglepő ingerültséggel reagált a főpolgármesteri iroda.

Karácsony Gergely és családja a tavalyi év közepe óta egy II. kerületi bérelt lakásban él. A főpolgármester erről korábban már maga is beszélt a nyilvánosságban, az előválasztás mindkét fordulójában egy II. kerületi szavazóhelységben szavazott” – írta a nyomban előrántott volt indexesek blogjának megkeresésére a főpolgármester sajtóosztálya. Hozzátették, hogy a főpolgármester és családja egy magánszemélytől bérli az ingatlant.

A Ripost megjegyezte, hosszasan kellett keresgélni az erről szóló korábbi nyilatkozatot az interneten, aztán kiderült, hogy Karácsony egy meglehetősen alákérdezős, propagandaízű 24.hu-anyagban ejtett néhány szót erről.

Tavaly ősszel, egy kétségkívül előre egyeztetett kérdésre, mintha elébe akart volna menni kínos helyzeteknek, röviden ennyit talált mondani:

Ez úgy igaz, hogy pár hónapja egy társasházi bérelt lakásban lakunk, ami jobban szolgálja a családom nyugalmát ebben a kiélezett időszakban. A küldemények átvétele miatt valóban az állandó lakcímem is változott.”

Amint a fotót készítő olvasó elmondta, a kérdéses ház a Gábor Áron utca 11. szám, de hogy konkrétan kinek is lakását bérli Karácsony Gergely, egyelőre találgatásokra vagyunk utalva.

A Ripost azt írja, miután a főpolgármester arról hallgat, hogy pontosan kinek a lakásába is költözött be, a lap hozzálátott kideríteni a részleteket. Az eddig rendelkezésre álló információk szerint a kapucsengőkön található nevek közül jó eséllyel a meglehetősen ritka BUZINKAY lehet a megoldás.

A lap emlékeztet, Buzinkay Pál mérnök a kilencvenes években, a Demszky-érában éppen Karácsony jelenlegi munkahelyén a Fővárosi Önkormányzatban dolgozott. Buzinkay a közműügyosztály helyettes vezetője volt a Fővárosnál, és ilyen minőségében gyakran nyilatkozott a korabeli Népszabadság „Budapest” mellékletének. Buzinkay a Fővárosi Csatornázási Műveknél volt 1993 és 1995 között igazgatósági tag, és az Opten cégnyilvántartás szerint címmel rendelkezik az említett ingatlanban.

Szintén érdekesség, hogy Buzinkay György – aki információik szerint nem egyenesági rokona a fent említett mérnöknek – momentumos politikusként a szentendrei körzetben lesz az összbaloldal közös jelöltje.

A lap szerint Buzinkay György amúgy a Fővárostól többféle jogcímen nem csekély pénzbeni juttatásban is részesül.

2019 óta a BVH Holding Zrt. felügyelőbizottsági tagja, de ugyanilyen minőségben kap havi juttatást a Fővárosi Vízműveknél is, 2021 novembere óta. A két kifizetőhelyről a momentumos politikus összesen bruttó 540 900 forinthoz jut hozzá havonta.

Persze egyelőre csak kérdés, és nem bizonyított feltételezés, hogy a fenti személyeknek a Fővárosi Önkormányzaton kívül lehet kapcsolódási pontjuk a főpolgármesterrel.
Azt ugyanis nem lehet tudni, hogy Karácsony Gergely szívességi lakáshasználóként, lényegében ingyen él-e az említett ingatlanban, vagy tényleges bérlő, aki valóban lakbért fizet. S ha igen mennyit?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában

A richmondi rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában, miután egy állampolgári bejelentés nyomán több embert letartóztattak, és számos fegyvert lefoglaltak – áll a helyi hatóságok szerdai nyilatkozatában, amely további részleteket azonban nem tartalmazott.

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

„Az egész FINA-család nevében” köszönő levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elnöke a 19. FINA világbajnokság sikeres magyarországi megrendezéséért – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

A 888 podcastjának vendége: Bohár Tünde, a Megafon munkatársa.

Sopánkodhatnak a baloldali politikusok: az EP az atomenergiát is fenntartható energiaforrásnak minősítette

Az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómia rendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna, hogy a gáz- és atomenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek, ezzel mindkét energiahordozó biztonságos és tiszta energiaforrás minősítést élvezhet – közölte az uniós parlament szerdán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére