Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hajdúszoboszló az ország politikailag legaktívabb választókerülete: 53 jelölt indul

Vincze Viktor Attila

2018.03.07. 16:40

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint a legtöbb egyéni választókerületi jelölt a Hajdú-Bihar megyei 5. számú egyéni választókerületében indulna az áprilisi választáson: 53 jelölt adta le ajánlásait, ebbõl a választási bizottság 18-at már nyilvántartásba is vett, a többiek nyilvántartásba vételérõl péntek éjfélig kell dönteni.

Ezen felül nyolc olyan választókerület van, ahol legalább 40 jelöltet jelentettek be: a békéscsabai országgyűlési egyéni választókerületben (oevk) 47 jelölt indulna, a főváros 17-es választókerületében (XXI. kerület) és a salgótarjániban 45-45 jelölt indult volna, a kazincbarcikaiban 43, a sátoraljaújhelyi és vásárosnaményi körzetben 41-41, az egri és nyíregyházi választókerületben pedig 40-40 jelölt adta le ajánlásait.

A legkevesebb jelölt a fővárosban indulna: mindössze 8 jelölt adta le ajánlásait a fővárosi 3-as oevk-ban (XII. kerület), és 9-9 az 1-es és a 4-es oevk-ban (V. kerület és  II. kerület), ezeken kívül nincs olyan választókerület az országban, ahol 10 vagy annál kevesebb jelölt indult volna.

A főváros XIII. kerületében (7. oevk) ugyan 27 jelöltet jelentettek be, de 21 nyilvántartásba vételét visszautasították, így itt mindössze 6 jelölt indulhat. A 3. oevk-ban (XII. kerület) a 8 jelöltből 7-et már nyilvántartásba vettek, egy nyilvántartásba vételét pedig visszautasították, így itt mindössze 7 jelölt indulhat, és ugyanez a helyzet az 1-es oevk-ával (V. kerület), itt a 9 jelöltből 2-t elutasítottak, azaz várhatóan 7 jelölt szerepel majd a szavazólapon.

Eddig a legtöbb jelöltet a főváros 17-es választókerületében (XXI. kerület) utasították vissza, összesen 22-t, a fővárosi 7-es ovk-ban (XIII. kerület) pedig 21-et. 

A jelöltek nyilvántartásba vételéről péntek éjfélig kell döntenie a választási bizottságoknak.  

Az NVI szerda reggeli adatai szerint 3005 jelöltet jelentettek be a hétfői határidőig, ebből 1307 jelöltet már nyilvántartásba vettek. A választási bizottságoknak péntek éjfélig még több mint ezer jelölt nyilvántartásba vételéről kell dönteniük.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére