Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Ha Zugló sikertörténet, miért nem azzal kampányol Karácsony Gergely?”

Zelenka Dóra

2019.08.31. 18:48

Kocsis Máté szerint minden budapestinek joga van tudni, hogy aki egy közel kétmilliós város főpolgármesteri címéért jelentkezik, miért nem büszkélkedik az elmúlt ötéves polgármesteri tevékenységével.

A politikus kiemelte: egyelőre „egyetlenegy csodát” tud idézni Zuglóból, arra is Karácsony Gergely jegyzője hívta fel a figyelmet, aki szerint már az is csoda, hogy a zuglói költségvetés működőképes, a helyzet pedig azóta csak romlott.

Nem fogja tudni becsapni a budapestieket, mindenki világosan látja, hogy ami Zuglóban történik, az minden, csak nem sikertörténet

– jelentette ki.

Úgy fogalmazott, „Karácsony nyámnyila, szereti azt a közeget, amikor elég vihorászással megúszni mindent”.

Budapest vezetésének felelőssége azonban sokkal többet kíván ennél, sokkal komolyabb feladat

– tette hozzá.

Kocsis Máté közölte: azt, hogy Karácsony Gergely alkalmatlan, azt ő maga tudja a legjobban. Baloldali polgármesterként nem tud kordában tartani egy baloldali képviselő-testületet, és képtelen felelősséget vállalni döntéseiért – sorolta.

Az is tény, hogy az átláthatóság mellett kampányoló Karácsony Gergely négy hónapja nem adja ki maradéktalanul a kerület gazdálkodására vonatkozó adatokat, még a képviselő-testület tagjainak sem – mondta a kormánypárti politikus.

Kiemelte, minden jel arra mutat, hogy a zuglói önkormányzat ősztől már csak hitelből tudja működésben tartani magát.

Karácsony Gergely kerüli ezeket a témákat, és miközben az átláthatósággal kampányol, éppen a választási kampányban titkolja a zuglói gazdálkodási adatokat. Világosan látszik, hogy alkalmatlansága miatt a zuglói önkormányzat csődközelbe került – tette hozzá.

Kocsis Máté elmondta, a XIV. kerület tavalyi bevételei 3,5 milliárd forinttal maradtak el a tervezettől, parkolásból 338 millió forinttal kevesebb folyt be és ugyan májusban alkalmi népszerűségből megszavazta a parkolás ingyenességét, de a júniusi határidőt félretéve a mai napig nem hajtotta végre.

Az iskolakezdéskor pedig továbbra is mindenkinek a feneketlen kútba kell dobálnia a pénzt a zuglói parkolás közben

– fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője.

Ezzel összefüggésben arra is felhívta a figyelmet, hogy a parkolási bevételek és felhasználásuk adatai nem egyeznek meg egy májusi zuglói képviselő-testületi előterjesztés szerint, ami miatt a kormányhivatal törvényességi felügyeleti eljárást indított.

Idézte azt is, hogy a jegyző szerint egy alföldi középvárosban különb az egészségügy, az óvodák és a bölcsődék helyzete, Zuglót pedig egy 2 milliárdos hitelkeret tartja lélegeztetőgépen. Az eddigi adatokból zuglói kormánypárti képviselők arra a következtetésre jutottak, hogy ősztől már csak ez a hitelkeret áll az önkormányzat rendelkezésére a működéshez.

Kocsis Máté megjegyezte, arra számít, hogy Karácsony Gergely nem fog ezekről a kérdésekről beszélni délutáni „mindent megígérős kampányrendezvényén”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére