Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha veszítene a Fidesz, jönnek a kommunisták és fasiszták

888.hu

2022.02.15. 11:20

A XXI. Század Intézet Kaktusz című műsorában G. Fodor Gábor politikai filozófus és Gerő András történészprofesszor beszélget havonta kétszer, félórában a kampány aktuális kérdéseiről. A legújabb adásban a vendégek főképp arról beszélgettek, hogy a Fidesz–KDNP szövetség esetleges választási veresége esetén is egységes maradna, miután adott a sikeres politikai vezető, az identitás és a stratégia. Ezzel párhuzamosan azt is kiemelték, hogy az ellenzéki szivárványkoalíció felelőtlen és radikális ígéretei (alkotmánypuccs, vagyonelkobzás, Ukrajna felfegyverzése) több szempontból is veszélybe sodornák az országot – írja a XXI. Század Intézet.

 

A meghívott vendégek azon gondolatkísérlet mentén kezdtek el beszélgetni, hogy milyen hatással lenne a jelenlegi kormánypártokra, ha esetlegesen ellenzékbe szorulnának az áprilisi választásokat követően. G. Fodor Gábor hangsúlyozta, hogy a jelenlegi körülmények mellett nehéz elképzelni ezt a forgatókönyvet, ám kizárni mégsem lehet. Meglátása szerint azonban a párt egysége és karaktere megmaradna, miután adott a jó vezető, aki valódi vízióval rendelkezik az ország jövőjéről. Gerő András ezzel részben egyetértett, ám azt hozzáfűzte, hogy a jobboldali polgári körök beindítása újra szükséges lenne, mivel más jellegű politikát kell folytatni kormányon, mint ellenzékben.

A politikai filozófus ennek kapcsán úgy vélekedett, hogy a Fidesz valódi újítása abban rejlik, hogy az elmúlt 12 év folyamán a párt a kormányzásra berendezkedve tudott mozgalmi politikát csinálni (Békemenet, konzultáció, népszavazás), ráadásul Orbán testtartása mindig egy nagyobb erővel (Brüsszel, Soros) helyezkedett szembe.

Ezzel szemben a baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter az elvtelen hatalomszerzéstől vezérelve, saját bevallása szerint kommunistákat és fasisztákat is képvisel, ez pedig könnyen elriaszthatja a bizonytalan szavazókat – vélekedett a történészprofesszor. A vendégek egyetértettek abban, hogy a baloldal által képviselt radikális retorika (alkotmánypuccs, megtorlások, a főügyész börtönnel fenyegetése, vagyonelkobzás) túlmutatnak az ellenzék–kormány szembenálláson és sokkal inkább a zűrzavart állítja szembe a kormány által képviselt renddel, békével és biztonsággal.

G. Fodor Gábor szerint azonban a stiláris radikalizmus csak akkor lehet sikeres, ha mindez találkozik az emberek lelkiállapotával, ám a mindennapi tapasztalat a forradalmi hangulat hiányára utal. Gerő András szerint éppen ezért a baloldal egyetlen esélye és ebből fakadóan célja, hogy az elkövetkező hetekben felkorbácsolja azokat az indulatokat, amelyek megkérdőjelezik a polgári alapvetéseket. A vendégek abban egyetértettek, hogy az ellenzéki szivárványkoalíció felelőtlen kijelentései Ukrajna kapcsán ráadásul háborúba is sodorhatják hazánkat is, aminek következtében okkal merül fel a kérdés, hogy a válságok időszakában (migráció, koronavírus, háború) ki vezesse az országot.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A 888 megmondja a tutit: Wales – Anglia

A 888 megmondja a tutit: Wales – Anglia

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Wales – Anglia.

Lizzo szerint a popzene „eredendően rasszista”

Lizzo állítja, hogy a műfajt azért hozták létre, hogy a fekete művészeket elkülönítsék a mainstream zenétől és „gettósítsák” őket olyan műfajokban, mint az R&B.

Gyurcsányék most a vidékieket hergelik Orbán ellen

Gyurcsányék most a vidékieket hergelik Orbán ellen

Óriási mázlija van a Demokratikus Koalíciónak, hogy nincs kormányon. Gyurcsány ugyanis a krízishelyzetet megoldani nem tudná. Ami rosszabb, nem is akarná, hiszen éppen azokat támogatja, akik ezt a szankciókkal előidézték. A képességhiányos baloldalnak ideális helyzet, hogy így, teli szájjal hergelhet a kormány ellen, miközben ígérget fűt-fát az embereknek, mondván, ha ők lennének hatalmon, akkor itt lenne a tejjel-mézzel folyó Kánaán.

Szivárványos zászlóval futott be a pályára egy aktivista a vb-mérkőzés alatt

Az aktivista egy kék pólót viselt, amelynek elején egy „Mentsük meg Ukrajnát”, a hátán pedig egy „Tisztelet az iráni nőknek” felirat volt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére