Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha Trump azt kéri, akkor Magyarország nem bizniszel tovább Észak-Koreával

Nagy Gábor

2017.09.12. 10:28

Magyarország készen áll arra, hogy leállítsa az Észak-Koreába történõ exportját.

A Bors c. napilap kérdéseket tett fel a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak (KKM) az Észak-Koreába irányuló exportról és az onnan érkező importról. A tárca válaszleveléből kiderült:

Ha Donald Trumpnak és az Egyesült Államoknak fontos, hogy a szövetségesek minden kereskedelmi kapcsolatot megszakítsanak Phenjannal, akkor Magyarország kész leállítani az exportját.

Bár a minisztériumból hozzátették: "nem hiszik, hogy Magyarország hétmillió forintos exportján múlik a kommunista rezsim fennmaradása".

Magyar cégek 4,4 millió értékben emlős állatokat adnak el (amiket nagy valószínűséggel Észak-Koreában kísérletekhez használnak fel), de terápiás és megelőzési célra szolgáló gyógyszerek is kerülnek Magyarországból Észak-Koreába. Szintén a levélből derült ki, hogy Magyarország 24,5 millió forint értékben importál Észak-Koreából, főleg szulfonamidokat (amiket bakteriális fertőzések kezelésére használnak).

Az elmúlt években is voltak kisebb üzletek a két ország cégei között. Magyarország adott el fát, folyadékszivattyút, elektromos jelzőkészüléket, lengéscsillapítókat, de importáltunk is, konkrétan tévékamerákat 117 millió forint értékben.

A magyar államnak Észak-Korea évtizedek óta tartozik, ezt a tartozást a sztálinista rezsim a Kádár-rendszer alatt hozta össze, az adósság értéke ma nagyjából 815 millió forint.

Ennek rendezése mindmáig nyitott kérdés. Tekintettel a jelenlegi feszült politikai helyzetre, nem is számíthatunk az adósság rendezésére a közeli jövőben"

– írta a KKM.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére