Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha nem megy Karácsonyéknak, a kormány átvállalja a Lánchíd felújítását

888.hu, MTI

2020.10.15. 15:00

A kormány kész fejlesztéseket és azok költségeit átvállalni a fővárostól, de nem támogatja az adóemelést és Budapest eladósítását – mondta Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Fürjes Balázs közölte: a kormány egy konstruktív javaslattal érkezik a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa csütörtök délutáni ülésére.

Ha a főváros élni kíván vele, a kormány segítséget nyújt a fővárosi önkormányzatnak, és ez lehetővé teszi az eladósodás, az adóemelés elkerülését, valamint biztosítja a fejlesztések megvalósítását.

Azt javasolják, hogy

ne legyen újabb hitelfelvétel, ne legyen adóemelés, ne legyen „Karácsony-adó”,

és azokat a fejlesztéseket, amelyekben egyetértenek, a költségek teljes átvállalása és fedezete mellett a kormány valósítaná meg a fővárosi önkormányzat helyett – közölte az államtitkár, hozzátéve, hogy javaslatuk azokra a fejlesztésekre vonatkoznak, amelyekre a főváros 55 milliárd forintot kér a közfejlesztési tanácsban.

Mint ismert, pénzhiányra hivatkozva

csúszik a Lánchíd felújítása is, így azt is kész átvállalni a kormányzat.

Sőt: a kormány azt ugyancsak garantálja a fővárosnak, hogy az átvállalt fejlesztéseket kizárólag közösen készített, a főváros által jóváhagyott tervek alapján valósítja meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére