Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Ha munka van, akkor minden van”

888.hu

2021.05.07. 06:35

A magyar kormány szerint mindenki számára meg kell teremteni annak a lehetőségét, hogy munkát vállalhasson, a pénzt pedig meg kell tartani azoknál, akik azért megdolgoztak – jelentette ki az igazságügyi miniszter a közösségi oldalán megosztott videójában.

 

Varga Judit úgy fogalmazott: ha munka van, akkor minden van. Jelezte azt is, hogy a pénteken Portóban kezdődő európai szociális csúcson a magyar kormány álláspontját több mint tíz év tapasztalatával támasztják alá.

Hangsúlyozta: a magyar kormány rekordmagasságba emelte a foglalkoztatottságot, csökkentette és egykulcsossá tette a személyi jövedelemadót, az adórendszert a családpolitika és a gyermekvállalás szolgálatába állították, mindeközben megduplázták a minimálbért. Kijelentette: a magyar eredményeket ma már az Európai Unió is elismeri.

Az igazságügyi miniszter rámutatott: a magyar modell a munka megbecsülésére épít, és az uniós célkitűzéseket is ezen elvek szerint támogatja a magyar kormány. Minden nemzetnek joga van a maga útját járnia, hogy megtalálja a számára legmegfelelőbb szociális modellt.

Az uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek a portugáliai Portóban pénteken kezdődő kétnapos, nem hivatalos találkozójának középpontjában a szociálpolitika, a koronavírus okozta járványhelyzet, illetve a pandémia visszaszorítását célzó intézkedések áttekintése szerepel. Az első napra tervezett szociális csúcstalálkozón az uniós tagországok vezetői konferenciát tartanak az európai szociálpolitikai menetrend meghatározásának céljából.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére