Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha még nem indultál el otthonról: SAPKA, SÁL!

Bokor Gábor

2019.12.02. 07:31

Megérkezett a tél.

Páros lábbal rúgta be az ajtót a leghidegebb évszak, december második napjára ugyanis több centi friss hó esett le. Még most is ömlik a hó sokak bánatára, többek nagy örömére. Igazi karácsonyi hangulat van az utcákon, a hó még friss, nem latyakos, van ennek egy különleges bája, amit én személy szerint imádok. De a lényegre térve, ma egész nap hideg lesz, fagypont körül alakul a hőmérséklet, a hó pedig nagyjából délig fog szakadni.

Egy kicsit hivatalosabban: a déli órákig borult lesz az ég, majd észak felől gyorsan felszakadozik, jelentősen csökken a felhőzet. Reggel, délelőtt az ország északkeleti harmadában és a főváros térségében havazás, délen, és az Északnyugat-, Nyugat-Dunántúlon döntően eső lesz a jellemző, de a kettő közti átmeneti zónában eső, havas eső, fagyott eső, havazás, néhol ónos eső egyaránt előfordulhat – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján. Kora délutántól kezdve észak felől gyorsan megszűnik a csapadék, egyre inkább csak délen lehet eső, ami havas esőbe, havazásba vált át. Késő estére mindenütt megszűnik a csapadék. A déli, délkeleti szél hétfőn északnyugatira fordul, a Dunántúlon néhol meg is erősödik, így Dunántúli-középhegységben hóátfúvás is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között valószínű. Késő estére általában -3, +3 fok közé csökken a hőmérséklet, de a havas, kevésbé szeles északkeleti tájakon már késő este jóval hidegebb lesz ennél.

Fotó: MTI

A nagy hó miatt óvatosabban közlekedjetek az utakon!

Az Útinform szerint:
  • Az M0-s autóút déli terelt szakaszán, az M1-es autópálya irányába az erős forgalom miatt, Dunaharaszti és Halásztelek között szakaszosan araszolnak a járművek. 20 perc az időveszteség.
  • Az M5-ös autópályán, Budapest felé a 23-as km-nél, az M0-ás autóút csomópontja előtt egy tehergépjármű és egy személyautó ütközött össze. A külső és leállósávot lezárták. Körülbelül másfél km-es a torlódás, 15-20 perces a menetidő-növekedés.

Az időjárás és a reggeli erős forgalom miatt, szinte az összes főváros környéki gyorsforgalmi, fő és mellékúton araszolnak a járművek, többek között:

  • az M3-as autópályán, a Bag, Mogyoród, M3 bevezető vonalon,
    az M5-ös autópályán az M0-s autóúti csomóponttól befelé,
    a 4-es főúton Monornál,
    a 10-es főúton az ürömi körforgalomnál,
    a 11-es főúton Tahitótfalu és Szentendre között és a 31-es főúton Mendénél.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére