Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha itt dolgozol, jóval többet kereshetsz

Tóth Dalma

2016.07.27. 08:58

A magyar gazdaság stabil lábakon áll, ami lehetõvé teszi a fizetések megemelését; épp ezért több szakma is jelentõs béremelésben részesül a következõ idõszakban. Jelenleg a rendvédelmi dolgozók számára készítik elõ a járadékrendszer bevezetését.

Mivel 2010-hez képest 500 ezerrel több ember dolgozik, ezért a kormány a gazdaság teherbíró képességével összhangban fokozatosan emeli a béreket.

Rendvédelem

A Belügyminisztérium a rendvédelmi dolgozók számára úgynevezett járadékrendszer bevezetését tervezi, ami része a folyamatos béremeléssel járó életpályamodellnek. A járadékrendszer a szolgálati feladatok során vagy következtében egészségügyileg alkalmatlanná vált állomány pénzügyi biztonságát szolgálja.

A kormány jelenleg a szakmai érdekképviseletekkel egyeztet, ezért a törvényi szabályozás ősszel kerülhet a parlament elé. A rendvédelmi dolgozók bére folyamatosan emelkedik 2015 óta. A kormány 44 milliárd forintot szánt a béremelésre és most további százmilliót biztosít az új egzisztenciális biztonságot erősítő járadékrendszerre.

Egészségügy

Két lépcsőben, idén szeptemberben és jövő novemberben összesen bruttó 207 ezer forinttal emelik a teljes munkaidőben foglalkoztatott, közalkalmazott szakorvosok és a szakgyógyszerészek alapbérét. 2017 őszén a szakorvosjelöltek és a kórházi gyógyszerészek alapfizetése is nő, bruttó 50 ezer forinttal. Ez idén bruttó 26,5, jövőre pedig bruttó 12 százalékos emelést jelent. 2018-ban és 2019-ben pedig 8-8 százalékos alapbérnövekedés jön. Az intézkedésekre 100 milliárd forintot fordít a kormány.

Pedagógusok

Jövő szeptembertől 3,5 százalékkal nő a pedagógusok bére. Ez 38,5 milliárdos többletet jelent a közoktatásban. Ezzel összesen az 50 százalékhoz fog közelíteni a pedagógus béremelése. A köznevelésre 130 milliárddal fordítanak többet jövőre, 2010-hez képest pedig 455 milliárddal jut több forrás a területre. Ebből a legnagyobb rész, 265 milliárd a pedagógusbérekben fog megjelenni. Az intézmények fenntartására pedig további 104 milliárd plusz forrást biztosítanak.

Köztisztviselők

Az előmenetelhez kapcsolódóan, sávosan emelkedik a jövőben az állami tisztviselők illetménye. Az állami tisztviselők fizetése nem alapilletményből, valamint kiegészítésekből és pótlékokból fog állni, amelytől egyes munkavállalók esetében eltérhettek, hanem az előmeneteli fokozatokhoz tartozó sáv alsó és felső határa között állapítják meg azt. A bérek átlagosan 30 százalékkal emelkednek a közszférában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Templom? Katonaság? Drag Queent mindenhova!

Azt gondolná az ember, hogy van egy határ, amit már nem lépnek át, de minden alkalommal bizonyítják, hogy nincs ilyen.

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntetették a légitársaságot

Átverte a fogyasztókat a Ryanair, 300 millió forintra meg is büntetették a légitársaságot

A kormány pedig előre közölte, hogy nem lehet áthárítani az extraprofit-adót az utasokra. A Ryanair a tettéért most drágán megfizet.

Kína folytatja hadgyakorlatait Tajvan körül

A kínai hadsereg bejelentette hétfőn, hogy tovább folytatja a Tajvan körül múlt héten megkezdett hadgyakorlatait, amelyeknek az eredeti tervek alapján helyi idő szerint vasárnap délben kellett volna befejeződniük.

Életbe lépett a tűzszünet Izrael és az Iszlám Dzsihád között

Vasárnap éjfél előtt életbe lépett az egyiptomi közvetítéssel megkötött tűzszünet Izrael és az Iszlám Dzsihád között, a pénteken indított izraeli Hajnalhasadás hadművelet véget ért – jelentette a helyi média hétfőn.

Nagyot bukott a baloldal az időköziken a Fidesz jelöltjeivel szemben (ismét)

Nagyot bukott a baloldal az időköziken a Fidesz jelöltjeivel szemben (ismét)

Ambrus István független jelöltet választották polgármesternek vasárnap a Csongrád-Csanád megyei Mártélyon. Pedig Márki-Zay Péter még kampányolt is a másik jelölt mellett, de a „Kapitány” ezúttal se járt sikerrel. Ez (sem) az ő és a baloldal hétvégéje. Ám ez még nem minden: Orosházán is jobboldali jelölt nyert!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére