Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha baloldali a városvezetés, akkor nem számítanak a fakivágások

888.hu

2020.02.09. 08:42

Csak a szokásos balos tempó: ősszel még mindenütt a fákért aggódtak, azóta Budapesten már egyáltalán nem számít, ha kivágnak itt-ott egy-két fát.

Az Origo számolt be róla, hogy az I. kerületben egyre több értékes fát vágnak ki, olykor pótlás nélkül. Pedig az önkormányzat első dolga volt az októberi választás után, hogy klímavészhelyzetet hirdessen.

Az önkormányzat a saját területén, a világörökségi védelem alatt álló Szentháromság téren értékes fákat vágat ki, míg az állami tulajdonban levő Dísz tér 2. alatt levő telek beteg, öreg és balesetveszélyes fáit megvédené a kivágástól – írja az Origo.

Budavári Önkormányzat magyarázkodása ismerős, közlésük szerint muszáj kivágatniuk a fákat, mivel azok elöregedtek már, balesetveszélyesek, illetve az önkormányzat amúgy sem tehet semmit, mivel a fák kivágására kötelező érvényű határozat van érvényben.

A városházi kommunikációból csupán az maradt ki, hogy ilyen fakivágásra utasító határozatot csak az önkormányzat hozhat, vagyis ők maguk döntöttek az ügyben. A Szentháromság tér fáinak kivágását csak a kerületi vezetés támogatja, annak ellenére, hogy néhány hónapja még a zöld környezet megóvásával kampányoltak – írja a lap.

Egy civilszervezet felajánlotta, hogy új fákat telepítene a kivágottak helyére, ám december óta nem kaptak választ.

Emlékezetes, hogy az októberi önkormányzati választások előtt a függetlenobjektív sajtóban hetente lehetett olvasni arról, hogy fideszesek által vezetett kerületekben, településeken milyen fát vágnak ki és mennyit. Azóta viszont egy ilyen hírt sem közöltek, úgy tűnik, október 13-a óta már nem fontosak a budapesti fák.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére