Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha az ausztrál fővárosban szeretnél konzuli ügyfélfogadásra menni, inkább ne tedd

Horváth Tamás

2020.01.10. 10:36

Sydney és Melbourne viszont jó opció lehet.

Az Ausztráliában tomboló tűzvész miatt kialakult légszennyezettség miatt szünetel a konzuli ügyfélfogadás Magyarország canberrai nagykövetségén – derül ki a külképviselet honlapján közzétett üzenetből.

A nagykövetség arra kéri az embereket, hogy halaszthatatlan konzuli ügyekben forduljanak a sydney-i és a melbourne-i konzuli irodához, vészhelyzet esetén pedig egy ingyenesen hívható telefonszámon is elérhető a konzuli segélyvonal.

A canberrai magyar nagykövetség

Az MTI kitér rá, hogy a légszennyezettség miatt több ország nagykövetségei is bezártak Canberrában. Észtország ideiglenesen Sydney-be helyezte át külképviseletét, Írország és Olaszország már a héten korábban bezárta nagykövetségét, és Izrael is figyelmeztette állampolgárait, hogy a veszélyes levegő miatt késhet az ügyintézés.

Az észt nagykövet elmondása szerint korábban csak súlyos politikai válsággal küzdő országokban volt példa arra, hogy az észt nagykövetség bezárjon, de fontosnak tartották, hogy megóvják a nagykövetség dolgozóit és azok családtagjaikat.

A Sydney-től mintegy 3 órás autóútra, a szárazföld belsejében fekvő Canberrában különösen súlyos a levegő szennyezettsége az országot sújtó óriási tűzvész miatt. A füst a szomszédos Új-Dél-Wales államból száll a fővárosba. A helyi hatóságok a helyzet súlyosságára való tekintettel a korábbi gyakorlatukkal ellentétben már nem 24 óránként frissítik a légszennyezettségi tájékoztató adatokat, hanem óránként.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére