Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsányék szerint Karácsony Gergely egy köpönyegforgató áruló

Sümeghi Lóránt

2018.02.12. 16:38

A Gyurcsány Ferenc érdekkörébe tartozó Nyugati Fény blog folyamatosan gyûlölettõl és mélységes lenézéstõl csöpögõ cikkeket közöl Karácsony Gergelyrõl annak ellenére, hogy az MSZP és Gyurcsány pártja, a DK már megállapodott az egyéni kerületekben való együttmûködésrõl.

Az oldal szerint a zuglói polgármester teljesen alkalmatlan a feladatára, ráadásul bármelyik pillanatban képes elárulni a szövetségesét. Az Origo azt írja, erről egyébként az LMP mellett Gyurcsányéknak kétségtelenül van személyes tapasztalatuk. Felidézik azt is, hogy Karácsony korábban izzó hévvel kritizálta a szocialistákat, míg most összebútorozott velük. 

Ja, hogy maga bölcsészdoktor? Kérem, ne nyúljon semmihez!"

– a régi vicc jut az ember eszébe, miközben nézi Karácsony Gergőt az ATV új műsorának első részében – így számolt be az MSZP miniszterelnök-jelöltjének a legfrissebb szerencsétlenkedő fellépéséről a Nyugati fény című blogoldal. A portál egyértelműen Gyurcsány Ferenc, a DK elnökének érdekkörébe tartozik. 

De tudnak ennél még keményebben is fogalmazni.

Például, amikor Karácsony múltját idézik. Karácsony Gergely abban az LMP-ben indult, amelyikben ordítva szidták a szocialistákat meg a rendszert 2010 előtt.

Mert akkor ugye rettenetesen szar volt az élet a világnak ezen a táján. De semmi baj, Geri, csak az ökör következetes. Csak az a fránya internet, az nem felejt"

– olvasható egy korábbi bejegyzésben

Azt is felidézték, Karácsony Gergely pár éve a Debreceni Egyetemen tartott előadásán kijelentette:

Jobban utálom a szocikat, mint a Fideszt!"

és aki még nemrég is szenvedélyesen érvelt amellett, miért a külön listákon lehet jobban megmutatni a pártok saját arculatát és maximalizálni a szavazatokat. Azt írják:

Karácsony Gergő ifjú kora ellenére sok köpönyeget megforgatott már, most a politikai túlélés reményében az általa sokáig leprázott MSZP-sek listájára kéredzkedett fel, azt ígérve: hozza a saját népszerűségét." 

Arról, hogy az MSZP a közös listát erőltető Karácsonyt választotta miniszterelnök-jelöltnek, ezt írta a Nyugati Fény: "Hahó, pár hónapja akkorát taknyoltatok ezzel a mutatvánnyal, mint az ólajtó, miért kell ugyanazt a bukott receptet erőltetni?" Ezt is írták:

Molnár Gyuláék megint tövig nyomják a gázt a zsákutcában".

 

A DK-s blog szerint "Szegény Karácsony most ott ül, talpig bablevesben, szomorúan lefittyedő szemüvegszárral". Majd azt is hozzáteszik: "Azért egy kicsit sajnáljuk ezt a Gergő gyereket. A mosolygós, szemüveges, szálfatermetű, értelmiségi, nagyreményű polgármester legendája oda. Csúnyán pofára ejtette a szövetségeseit és a hátuk mögött, a négy évnyi biztos pénzért felkéredzkedett az MSZP lélegeztetőgépére".

Sorozatos árulások

Az Origo megjegyzi, mindezek a bejegyzések egyértelműen azt mutatják, hogy a Gyurcsány-párt és Karácsony között mostanra áthidalhatatlan ellentét alakult ki. Mindezen persze nem lehet csodálkozni, mert végül is teljesen érthető, hogy a DK csalódott Karácsonyban.

A köpönyegforgató LMP-PM-P-MSZP-s Karácsony ugyanis Gyurcsány akoljából indult.

2002 és 2008 között a Miniszterelnöki Hivatal koordinációs államtitkárságán dolgozott politikai tanácsadóként. Ezzel párhuzamosan pedig a Gyurcsány-kormány alatt az állami százmilliókból kitömött Medián kutatási igazgatója volt Karácsony

Karácsony legújabb árulása pedig az volt, hogy miközben az Együtt-tel már megállapodtak arról, hogy ő lesz az Együtt–Párbeszéd-szövetség közös miniszterelnök-jelöltje, azután a szocik jobb ajánlatára igent mondva faképnél hagyta a Szigetvári–Juhász-csapatot. Korábban pedig az LMP-től vált el meglehetősen furcsa körülmények között. Mindkét esetben a legfőbb motiváció a politikai túlélés volt. Meglepő lenne, ha ezek után Gyurcsányék megbíznának benne. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére