Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány vasökle lecsap az ellenzékre: egy lista lesz és kész, véli Vona

888.hu

2020.06.29. 08:42

Nincs jövőképük az ellenzéki pártoknak, amelyek érdemi vita helyett leginkább egymással vannak elfoglalva Vona Gábor szerint. Az ellenzéki együttműködés táncrendjét Gyurcsány Ferenc állítja össze, és a közös listának a Jobbik is nehezen tud ellenállni – nyilatkozta Vona Gábor a Magyar Nemzetnek.

A Jobbik volt elnöke kitért rá, hitt abban, hogy leváltható a Fidesz 2018-ban. Hozzátette, utólag okos az ember, de akkor tényleg hitt a győzelemben. Ebben megerősítette Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi győzelme, amikor az egész ellenzék eufóriában úszott. Abban bíztak, hogy a közvélemény-kutatások nem mutatják reálisan a társadalmi hangulatot. Emlékeztetett, már 2014 előtt jelezte a Jobbik belső fórumain, ha 2018-ig nem sikerül a NER-t leváltani a politikai stratégiájával, akkor le fogja vonni a személyes konzekvenciákat.

Kijelentette: nem volt semmilyen formális szövetség Simicskával, egyszerűen neki is a kormányváltás volt az érdeke, így több megjelenési lehetőséget biztosított a Jobbiknak a média- és reklámfelületein.

„Abban mi is reménykedtünk, hogy az említett „atombomba” előkerül, ám ez sajnos elmaradt.”

Vona érzi a felelősségét a kudarcban, ezért mondott le, sőt a parlamenti mandátumát sem vette át.

Aláhúzta, a Jobbik jelenlegi politikája eltér az általa képviselttől. Ő nemcsak az ellenzéki, hanem a kormánypárti szavazók megszólítására is törekedett. Ezt ma nem látja. Az összes ellenzéki párt csak a kormányellenes tortára koncentrál. Ezáltal nincs program, jövőkép, érdemi vita, inkább egymással vannak elfoglalva.

„Mondhatnám, a néppártosodásomból pártnépesedés lett.”

Arra a kérdésre, hogy bejuthat-e a Jobbik a parlamentbe 2022-ben, Vona azt válaszolta: „Úgy tűnik, egy közös ellenzéki lista lesz, ilyen értelemben mindenki bejut, és ugyanakkor senki sem.”

Rámutatott: a Jobbik önállóan is be tudna jutni, ha akarna. Azonban a Gyurcsány által szorgalmazott egy lista koncepció gravitációjának nehéz ellenállni. Pedig egy olyan lista, amelyen a DK-elnök is rajta van, sok választót elbizonytalanít. Ráadásul a Fideszt nem listán kell megverni, hiszen ez 2018-ban is sikerült. A kormánypártnak nem volt 50 százaléka, ám a mandátumok kétharmadát mégis megszerezte. Az önkormányzati választás is csalóka; ha parlamenti lett volna, a Fidesz–KDNP közel kétharmados győzelmet arat.

Az egyéni mandátumok terén dől el 2022, itt kellene az ellenzéknek egységesen felállnia

- hangsúlyozta Vona Gábor.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére