Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány pénzét már a NAV is vizsgálja

Tóth Dalma

2017.10.18. 07:28

Újabb, Gyurcsány Ferenc családi cégétõl származó majd százmilliós kölcsönre derült fény a Czeglédy-ügyben - írja a Magyar Idõk.

A hárommilliárd forintos költségvetési csalás ügyében minden furcsa pénzmozgást, dokumentumokat, köztük kölcsönszerződéseket és a Gyurcsány Ferenctől kapott kölcsönöket is vizsgálja a nyomozó hatóság. Mindent átnéznek, ami a Czeglédy-ügy nyomozati anyagaiban szereplő időszakban történt — írja a Magyar Idők.

Szanka Ferenc, a kiemelt büntetőeljárást felügyelő Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője nem szolgált információkkal a Magyar Idők értesülései kapcsán, mivel az az ezzel kapcsolatos döntések a nyomozást folytató Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hatáskörébe tartoznak.

A költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba az Éljen Szombathely!–MSZP–DK–Együtt szombathelyi önkormányzati képviselője volt, ügyvédként pedig az MSZP és a DK jogi képviselője.

Az ügyben a DK elnöke is érintett, mivel Gyurcsány Ferencék cége, az Altus többször adott sok milliós kölcsönt a Human Operator Ztr.-nek.

Egyes feltételezések szerint a hárommilliárd forint egy része a DK és az MSZP pártkasszájába vándorolhatott. Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője az ügy kapcsán úgy nyilatkozott: érdemes megvizsgálni, Gyurcsány Ferenc milyen gyakorisággal adott kölcsönöket, mert a tiltott hitelintézeti tevékenység gyanúja is felmerülhet.

Czeglédy Csaba ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyik eljárás. A férfi cége, a Human Operator Zrt. mintegy hárommilliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek három év alatt.

A céghez kapcsolódó iskolaszövetkezetek nagy része nem fizette ki a diákok májusi és júniusi bérét. Az ügyben több ezer diák érintett, a káruk pedig több millió forintot tesz ki. A Fidesz bejelentette, hogy segít a Czeglédy-ügy áldozatainak, és kártalanítani fogja őket. Eddig tizenhatan kerültek előzetes letartóztatásba.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére