Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány "elfelejtett" számláit fogja vizsgálni a parlamenti bizottság

888.hu

2018.02.07. 20:40

Korábban kiderült, hogy Gyurcsány kétszázmillió forintot tart Bécsben és ezt nem részletezte vagyonnyilatkozatában. A Magyar Idõk szerint ezzel megszegte a vagyonbevallás szabályait. Az ügyben legkorábban pénteken dönt az Országgyûlés mentelmi bizottsága.

Megszegte a vagyonnyilatkozat-kitöltési útmutató előírásait Gyurcsány Ferenc, amikor nem részletezte, hogy milyen portfóliókban tartja több száz millió forintos értékpapír-állományát. A DK elnökének képviselői bevallása szerint több mint 600 millió forint értékű befektetése van – adta hírül a Magyar Idők.

Gyurcsány a vagyonáról szóló dokumentumban két fontos dolgot is "elfelejtett" feltüntetni: egyrészt, hogy Bécsben 160 millió forintnyi vagyont tart, valamint azt sem részletezte, milyen értékpapír portfóliókban tartja mintegy 605 millió forintnyi megtakarításának ide vonatkozó részeit.

A képviselői vagyonnyilatkozat kitöltéséhez tartozó útmutató II/5-ös pontja szerint „az egy kibocsátó által azonos időpontban kiadott azonos elnevezésű értékpapírok együttes értékük feltüntetésével is megjelölhetőek”. Értelemszerűen a különböző elnevezésű és időbeli kibocsátású papírokat azonban külön-külön meg kell nevezni.

A bukott exminiszterelnök a portfóliók részletezése nélkül számolt be arról, hogy tíz és százmilliókat tart a Concorde Értékpapír Zrt.-nél, a Hold Alapkezelő Zrt.-nél és értékpapír kölcsöne van szintén a Concordnál.

Az csak később derült ki, hogy szintén jelentős összeget tart a UniCredit Bankban és az osztrák elit pénzintézetnél, a Schoellerbank AG-nál

A Magyar Idők számolt be arról, hogy a DK elnöke vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel azt a több mint 150 millió forintot, amelyet Bécsben helyezett el. Gyurcsány azt állította, a vagyonnyilatkozatában feltüntetett, 605 millió forint értékű értékpapír-befektetésének egy része van Ausztriában.

A lap korábban kiderítette, hogy Gyurcsánynak már 2016-ban is volt számlája Bécsben, akkor még több mint 180 millió forint lapult a Schoellerbankban, de ez a politikus 2016-os vagyonbevallásából sem derült ki. Ezt követően Gajdics Ottó, a lap főszerkesztője vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett Gyurcsány Ferenccel szemben az Országgyűlés mentelmi bizottságánál.

A bizottság hétfői zárt ülését követően mindkét beadványt áttekintette, azokról azonban csak legközelebbi ülésén tárgyal majd.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

„Ukrajna több mint százhúsz nyugati harckocsira számít a közeljövőben”

„Ukrajna több mint százhúsz nyugati harckocsira számít a közeljövőben”

Ukrajnának 120-140 modern nyugati harckocsit kell kapnia az első segélyhullámban szövetségeseitől – jelentette ki Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter keddi sajtótájékoztatóján.

Kiemelt stratégiai partnerségi megállapodást köt Magyarország és Törökország

Megkezdődött a tárgyalás a kiemelt stratégiai partnerségi megállapodás létrehozásáról Magyarország és Törökország között, minthogy a két ország együttműködésének kulcsszerepe van a hazánk előtt álló három legfőbb biztonsági kihívás kezelésében – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.

Novák Katalin: Erős európai vezetőkre, közös stratégiai gondolkodásra és egymás iránti tiszteletre van szükség

Novák Katalin: Erős európai vezetőkre, közös stratégiai gondolkodásra és egymás iránti tiszteletre van szükség

A mielőbbi fegyvernyugvást nevezte célnak Ukrajnában Novák Katalin a Corriere della Sera olasz napilapban kedden megjelent interjúban. A köztársasági elnök Magyarország európai uniós tagságáról azt mondta, az ország a vállalt kötelezettségeket eddig is betartotta, ezután is betartja.

Soros György és az ő országos hálózata

Soros György és az ő országos hálózata

Az amerikai milliárdos semmit nem bíz a véletlenre. Nemcsak Budapesten fizeti az aktivistáit, hanem vidéki nagyvárosokban is. Olyan szövevényes a hálózat, hogy ember legyen a talpán, aki ki tudja bogozni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére