Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány családi vállalkozást csinált a DK-ból

Vincze Viktor Attila

2019.02.22. 16:01

Gyurcsány Ferenc - az észak-koreai diktátorok "családcentrikusan demokratikus" kinevezési gyakorlatát a magyar baloldalon is meghonosítva - a DK-s EP-lista elsõ helyére a saját feleségét, Dobrev Klárát jelölte meg. Még szerencse, hogy a pártot Demokratikus Koalíciónak hívják.

Az előzetes becslések szerint a legoptimálisabb forgatókönyv esetében is csak legfeljebb egyetlenegy jelöltet juttathat a DK az EP-be a májusi európai parlamenti választás eredménye alapján. 

Egészen mostanáig nem lehetett tudni, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a DK európai parlamenti választási listáján. Egy rövid ideig még az is felmerült a sajtóban, hogy esetleg Gyurcsány Ferenc saját maga vezeti majd a Demokratikus Koalíció EP-listáját.

Azonban a szemkilövetőként is ismert volt miniszterelnök, jelenlegi DK-vezető nem került fel a DK-s uniós képviselőjelöltek listájára.

Felkerült viszont a listára Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára, és ráadásul nem is akárhová, hanem egyből a listavezető helyre. 

A DK EP-listája: 

  1.  Dobrev Klára
  2.  Molnár Csaba
  3.  Rónai Sándor
  4.  Ara-Kovács Attila,
  5.  Horváth Jácint
  6.  Eörsi Mátyás
  7.  Ráczné Földi Judit
  8.  Sebián-Petrovszki László
  9.  Glázer Tímea
  10.  Király Miklós 

A DK-s EP-listát bejelentő Molnár Csaba szerint azonban Dobrev Klára listavezetői helyében nincsen semmi különös. 

Dobrev Klára (Gyurcsány Ferenc pártelnök felesége) a DK alapító tagja, és soha nem volt kérdéses, hogy alkalmas a politikusi szerepre. A DK helyi szervezeteinek vezetői, szavazói és támogatói pedig hatalmas nyomást fejtettek ki annak érdekében, hogy vállaljon ilyen szerepet"

– tette hozzá, megjegyezve: Dobrev Klára ezt korábban visszautasította, de a tavalyi parlamenti választás után úgy gondolta, hogy ideje eleget tenni a kérésnek.

Molnár Csaba közlése szerint a DK eddigi egyetlen EP-képviselője, Niedermüller Péter azért nem szerepel a párt EP-listáján, mert ő nem vállal újabb uniós parlamenti ciklust, de ennek ellenére a politikus továbbra is a párt alelnöke marad, ő felel majd a DK külpolitikájáért.

Ezek szerint – amíg mi nem figyeltünk oda – Dobrev Klára szép csöndben a DK egyik vezető politikusa lett. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére