Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány alelnöke így húzza le a magyar adófizetõket

888.hu

2016.08.17. 08:58

Többszöröséért árulja az államtól vásárolt luxusingatlanát a DK-alelnök.

A Horn-kormány idején 24 millió forintért vásárolhatta meg az államtól Varju László, a Demokratikus Koalíció  alelnöke azt a luxusingatlan, amelyet 120 millió forintért árul — írta a Magyar Idők szerdai számában.

A Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya, miután közérdekű adatigényléssel fordultak hozzájuk, a lappal közölte: a tárca kezelésében lévő ingatlanok kezelői feladatát ellátó HM Fenntartási és Elhelyezési Főigazgatóság, valamint Varju László magánszemély által 1995. október 17-én aláírt adásvételi szerződés értelmében a magyar állam tulajdonából Varju László tulajdonába került egy 3159 négyzetméter és egy 3180 négyzetméter területű felépítményes ingatlan.

Varju László, aki az adásvételkor az MSZP frakciójának szakértője volt “a vételár jelentős részét az akkor még állami tulajdonban lévő Konzumbank hiteléből tudta kifizetni” – olvasható.

A DK alelnöke hazudott a vagyonnyilatkozatában

Tragikomikus módon a DK-s képviselőt Lampert Mónika buktatta le a Facebookon, hiszen a vagyonnyilatkozatát elfelejtette rendesen kitölteni. 

Varjú László már tudja, hogy kell lopni

Nagyot kaszált Varju László, a Demokratikus Koalíció politikusa abból húzott hasznot, hogy 2014 áprilisában kiesett a parlamentből. Az elveszett mandátum miatt tekintélyes lelépési pénzt vágott zsebre, majd visszaült képviselői székébe.

Varju az április 6-i választáson éppen nem jutott a parlamentbe, és május 5-én elveszítette mandátumát. Húsz nappal később viszont rámosolygott a szerencse: pártja jól szerepelt az uniós választáson. Így Molnár Csaba Brüsszelben folytathatta a politizálást, ő pedig megörökölte a mandátumot, és június 30-án újra esküt tett. Csakhogy a Blikk megtudta, Varju eközben lecsapott a leszerepelt képviselőknek járó, hathavi tiszteletdíjnak megfelelő búcsúpénzre, hétköznapi nevén „végkielégítésre".

Szegény Varjút a "fasiszta" Orbán-rendszer meghurcolja 

A parlament igen bőkezű volt a képviselővel. Mivel az alapfizetés havi 394 ezer forint volt, így bő 2,3 millió járt Varjunak, ebből adózás után – beleszámítva a kétmillió feletti rész 75 százalékos különadóját – 1,4 milliót kapott kézhez. Pedig a politikus csak május 5. és június 30. között, vagyis kevesebb mint két hónapig nem volt a parlament tagja. Ezzel Varju összességében bruttó egymillió forinttal járt jobban a parlamentben maradt társainál annak ellenére is, hogy az új honatyák alapfizetése jelentősen nőtt. A képviselők jogállásáról szóló törvény tavasszal még hatályos rendelkezései szerint a juttatás járt, Varju szerint pedig jogosan élt vele.

"Ebből a pénzből álltam az igaz­ságtalan orbáni rendszer rám rótt jogtalan kártérítését, amit Papcsák Ferenc fideszes képviselőnek ítéltek meg – mondta a Blikknek Varju. – Majdnem egymillió forint kellett neki fizetnem egy korábbi állításom miatt. Így a rendszer pénzéből a rendszer embere részesült. A maradék mintegy kéthavi juttatást pedig azért vettem fel, mert ennyi ideig valóban nem volt állásom."

Tehát a DK-s képviselő kétszer is lehúzta az államot, és szerinte őt meghurcolja az Orbán rendszer. 

Varjú azt ígérte, hogy a mai nap folyamán nyilatkozik a kétes ügyleteiről. 

 

(Magyar Idők, Blikk, MNO)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére