Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Győrben is iskolát fertőtlenített a honvédség

888

2020.11.01. 18:58

A győri Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Kollégium épületegyüttesét fertőtlenítették a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtér kijelölt fertőtlenítőrajai és a székesfehérvári MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj biológiai mentesítőcsoportjai vasárnap.

Könczöl Ferenc ezredes, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred parancsnoka, Győr helyőrségparancsnoka közölte, hogy az iskolaközpontban 24 székesfehérvári és 9 pápai katona mintegy 17 ezer négyzetméteren fertőtlenít, aminek során alkoholos felülettisztító folyadékkal permeteznek.

A vegyvédelmi mentesítést követően hétfőtől az intézmény minden helyiségét ismét biztonsággal lehet használni. Kitért arra is, hogy Győr-Moson-Sopron megyében az őszi szünetben a pápai katonák a győri Szabadhegyi Magyar–Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnáziumban, a Révai Miklós Gimnázium és Kollégiumban, valamint a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium és Kollégiumban fertőtlenítettek.

A székesfehérvári katonák pedig országszerte 33 oktatási intézményt fertőtlenítettek az őszi szünetben.

Emlékeztetett, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának felkérésére 58 oktatási intézményt fertőtlenítenek az őszi szünetben a Magyar Honvédség alakulatainak felkészített fertőtlenítőrajai országszerte, ami több mint 350 ezer négyzetméternyi területet jelent. Az eljárás, a fertőtlenítőeszközök és -anyagok ugyanazok, mint amelyeket a tavaszi első hullám idején az idősotthonoknál használtak.

Váradi József, az Apor Vilmos iskolaközpont intézményvezetője az MTI-nek telefonon elmondta, hogy a gyermekek és a pedagógusok körében is volt igazoltan koronavírussal fertőzött, a kontaktkutatások során pedig többen kerültek karanténba.

Előfordult az is, hogy a fertőzés miatt óvodai csoportnál rendeltek el rendkívüli szünetet, vagy iskolai osztályok tértek át néhány napra digitális oktatásra. Az iskolaközpontban mintegy 1300 gyermeket nevelnek és oktatnak.

 

MTI

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére