Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyomorforgató albán pékség bukhatott le

Sümeghi Lóránt

2016.11.23. 15:58

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) ellenõrei egy budapesti péküzemben súlyos higiéniai problémákat, rovarokkal szennyezett alapanyagokat és félkész termékeket is találtak. A céginformációk szerint albán pékségrõl lehet szó.

A NÉBIH közleménye szerint az akció során több mint 500 kg, többek között jelöletlen, szennyezett, illetve lejárt élelmiszert vontak ki a forgalomból és a már kiszállított termékek visszahívását is elrendelték a szakemberek.

Az üzem működését a hibák kijavításáig, azonnali hatállyal felfüggesztette a szervezet.

Az üzemben nagyfokú rendetlenség uralkodott, továbbá a higiénikus kézmosás lehetőségei sem voltak biztosítottak. Több berendezés erősen szennyezett, pókhálós volt. A helyiségekben többfelé penészedés nyomai látszottak. A mennyezeten lévő világítótestek műanyag burkolata hiányzott, ráadásul az ellenőrzés kezdetén két macska is az üzemben volt.

A NÉBIH által elérhetővé tett információk szerint, az érintett Leader Pékség Kft-t egy Morina Besnik nevű személy jegyzi. A cég főtevékenységeként pedig nem meglepő módon a "kenyér; friss pékáru gyártása" van megjelölve.
Az akció során 34 tétel, összesen több mint 500 kg élelmiszer forgalomból történő kivonását rendelték el jelöletlenség, a címkén szereplőtől eltérő tárolás, szennyezettség, penészesedés, illetve lejárt minőségmegőrzési idő miatt, továbbá a már kiszállított termékek visszahívását is előírta a hatóság.

Sajnos a cég több kiskereskedelmi egységbe is szállított Budapesten. Az ellenőrök az üzem működését felfüggesztették. A tevékenység folytatásának feltétele a higiéniai hiányosságok kijavítása, valamint a nyomon követési rendszer kidolgozása és a hiányzó dokumentumok bemutatása, amit a NÉBIH ismételt helyszíni szemlén is ellenőriz majd.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére