Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyárfás letartóztatása csak egy nagyobb ügy mellékszála lehet

888.hu

2018.05.10. 08:28

A nyomozás még javában tart, ám már megindultak a találgatások. A Gyárfás-ügy és az egész történet kulcsfigurája Portik Tamás maffiózó lehet, akirõl köztudott, hogy jó kapcsolatai voltak az egykori MSZP-SZDSZ-kormányok prominens tagjaival.

Korábban a Heti Válasz írt arról, hogy a Gyárfás-ügy hátterében egy jóval nagyobb ügy húzódhat meg. A lap arról írt április 26-i számában, hogy a botrány valamikor ősszel fog kirobbanni és a jelenleg is zajló nyomozásban államtitoknak minősülő adatokat is felhasználnak.

Mint ismert, a rendőrség birtokába került több olyan hangfelvétel – egyes források szerint akár több száz –, amelyen Portik Tamás és Gyárfás beszélgetnek. Ezeken a felvételeken szóba került a Fenyő-gyilkosság és számos más ügy is. A rendőrség a hangfelvételek elemzése után vette őrizetbe Gyárfást. A sajtóban megjelent találgatások szerint azonban a Fenyő János meggyilkolására való felbujtás mellett előtérbe kerültek Portik politikai kapcsolatai is, aki köztudottan nagyon jó viszonyt ápolt prominens balos politikusokkal.

A Magyar Idők csütörtöki számában az ismertebb kapcsolatokat elevenítette fel Portik és a szocik között.

Portik Tamás, az olajbűnözés zászlóshajójának számító Energol Rt. egykori igazgatója 2008-ban a Vadrózsa étteremben a Gyurcsány-kormány elhárítófőnökével, Laborc Sándorral, a Nemzetbiztonsági Hivatal vezetőjével való találkozóján el is dicsekedett azzal, hogy számos MSZP-s politikust támogatott anyagilag, és szocialista kapcsolatokkal rendelkezik. Portik anyósa beszámolt a rendőröknek arról, hogy veje rendszeresen felvágott széles kapcsolati hálójával, illetve elképesztő történeteket mesélt például arról, hogy Horn Gyula miniszterelnök három percen belül visszahívja, ha ő keresi.

Az Energol titkárságán dolgozott Kuncze Gábor, a Horn-kormány SZDSZ-es belügyminiszterének unokahúga, Vankó Krisztina is. A hölgynek kulcsa volt a cég széfjéhez, a házi pénztárat is kezelte, valamint többször is döntött a társaság gazdasági ügyeiben.

A Fenyő-gyilkosság ügyében Kunczét tanúként hallgatták ki, a rendőrök szerint Fenyő János egy 120 oldalas bizonyítékot adott át üzleti ellenségéről, Gyárfás Tamásról a hatóságoknak, ami néhai Kiss Ernőn keresztül a belügyminiszternél landolt, abból azonban húsz oldal eltűnt. Kun­cze tanúként tagadta, hogy kapott volna bármilyen dossziét Fenyőtől, és állítása szerint azt sem tudta, hogy egyáltalán háború zajlott Gyárfás, Princz Gábor Postabank-vezér és Fenyő János között. Belügyminiszterként azonban minderről tudnia kellett.

Portik az Energolon keresztül üzleti kapcsolatban állt más szoci politikusokkal is, így például Karl Imrével és Szűcs Erikával is, aki később a Gyurcsány-kormány munkaügyi minisztere lett. Az Energol üzleti kapcsolatban állt ugyanakkor a Gyurcsány Ferenc érdekeltségébe tartozott Fortus Rt.-vel is.

Portik saját bevallása szerint is az MSZP embere, aki szocialistákat is pénzelt, minden eszközzel azt szerette volna elérni, hogy ne a Fidesz nyerje meg a 2010-es választásokat. Ezért ajánlotta fel Laborc Sándornak, hogy információkat szerez, illetve gyárt az akkori ellenzékről, a Fideszről. Laborcnak tetszett az ötlet, még külön telefont is biztosított az alvilági vezetőnek az olajozott kapcsolattartás érdekében. Portik rettegése a kormányváltástól nem volt alaptalan, 2012 óta tartják fogva.

A HVG csütörtöki lapszámában arról ír, hogy Gyárfás a védekezését arra alapozza, hogy a Fenyő János vállalkozóval kipattant vitás ügyei már jóval azelőtt rendeződtek, hogy Fenyőt megölték volna. A balliberális lap szerint a Színes RTV újság megvétele, az egykori Napkelte szerkesztési joga, az MTV elnökségénél indított fegyelmi eljárás, az úszószövetség elhíresült fantomjegyzőkönyve, az OTP támogatásának elvesztése és az adócsalás miatti feljelentés tárgyalása, majd a felmentő ítélet mind 1996. október 11. előtt elrendeződött és másnaptól a Fenyő által birtokolt Népszavában is leállt Gyárfás lejáratása. Fenyőt viszont már 1998. február 11-én gyilkolták meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére