Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyámság alá helyezték a Pest megyei MSZP-seket

888.hu

2020.11.16. 07:10

Tóth Bertalan MSZP-társelnök újabb három regionális igazgatót nevezett ki, egy mentőápolót Borsodból, egy mobiltelefon-árust Bács-Kiskunból és egy nem működő alapszervezet helyi elnökét.

Mint a Magyar Hírlap beszámolt róla, a párttagságát nem kis részben elveszítő MSZP utolsó erős bástyája a Pest megyei szervezet, amely a kongresszus kapcsán „métellyé” vált a pártvezetés szemében. A fő bűnük az volt, hogy egyhangúan Mesterházy Attila elnökké választását támogatták. Az elnökség „nem alapszabályszerű működésre” hivatkozva feloszlatta a Pest megyei alapszervezeteket, s tisztogatásba kezdett:

három korábbi elnököt és az elnökhelyettest is kizárták a pártból. Ezek az ügyek nem zárultak le, több érintett is megtámadta a bíróságon a feloszlatásról szóló döntést és a tisztújítás eredményét is.

Miért lett Pest megye „métely” a pártvezetés szemében? Nem pusztán Mesterházy támogatása miatt, a folyamat már 2018-ban, Tóth Bertalan elnökké választását követően megkezdődött. Az ősbűnt a 2016-ban elnökké választott Trenka István követte el, aki nem volt hajlandó aláírni a Pest megyei szervezet mérlegét, tehát

nem volt hajlandó falazni azokhoz az ügyekhez, amelyekben ma már a rendőrség nyomoz.
Két MSZP-s számlagyárról van szó,

amelyekről korábban beszámoltunk már. Trenka belső vizsgálatot indított, majd a pártvezetésnek jelezte a történteket, ám a vizsgálatot először elnapolták, majd

a Tóth Bertalan-féle pártvezetés a szőnyeg alá söpörte az ügyet.

Egy, a lap birtokába jutott dokumentum szerint Trenka István a 2018-ban leköszönő megyei elnök utódjának, Fekete Zoltánnak címzett levelében arról írt:

Tóth Bertalan pártelnök úgy próbálja gyámság alá helyezni a megyét, hogy az elnök fölé régióigazgatót nevezett ki.

Ez teljesen ellentétes a párt alapszabályával, az alulról építkező, szigorú választási rendszerben felálló hierarchiával, és sértő a megyei kollektívára nézve – állapította meg.

„Ma, amikor az MSZP szegény, mint a templom egere, igen nagy bűn a közösségi pénzek elherdálása, ráadásul szervezeteink filléres gondokkal küzdenek.

Jobb lenne, ha a megye kapná meg ezt az összeget (a régióigazgató több mint félmilliós bérét – a szerk.), s tudna gazdálkodni, segítve a választókerület helyzetét” – vélekedett az akkori elnök. A párton belüli közállapotokról Trenka úgy fogalmazott: „Az MSZP vezetői nem engedhetnék meg azt a stílust, amit a szombati tüntetésen tanúsítottak. Tóth Bertalan és Molnár Zsolt a megyei csapat tagjai mellett távolba meredő szemmel masíroznak el, nem köszönve az egyszerű elvtársainknak, akiknek köszönhetik, hogy abban a pozícióban vannak, amelyben,

ingyenautón ingyenbenzinnel furikáznak, parlamenti képviselők lehetnek jó pénzért, titkárnő segíti a munkájukat, utazhatnak külföldre, akár feleségnek hívott kedvessel Rómába és Brüsszelbe, osztogathatják a baráti körnek a pénzes funkciókat.”

A pártelnök később újabb három regionális igazgatót nevezett ki a megyében gyámnak fél-fél milliós fizetéssel: egy mentőápolót Borsodból, egy mobiltelefon-árust Bács-Kiskunból és egy nem működő alapszervezet helyi elnökét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Így szálltak el Budapest felett a Gripenek | VIDEÓ

A 97 éves Frankó Endre, a legendás 101. Puma Légvédelmi Vadászrepülő Osztály utolsó, harcban is bevetett pilótája tavaly decemberben hunyt el.

Profit vagy emberéletek?

Profit vagy emberéletek?

Kéretik választani: lélegeztetőgép vagy tivornya?

A magyarok többsége már beoltatná magát

A magyarok többsége már beoltatná magát

Az év elején mért emelkedéshez képest is tovább nőtt az oltási hajlandóság Magyarországon – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet számára készített közvélemény-kutatásából. Immáron a magyarok 55 százaléka tervezi, hogy beoltatja magát a koronavírus elleni védőoltással.

A kapcsolati erőszak témában tart online előadást a Ficsak

A kapcsolati erőszak témában tart online előadást a Ficsak

Kedd délután kapcsolati erőszak témában tart ingyenes online előadást a Fiatal Családosok Klubja (FiCSaK) – közölte a klub alapítója.

Eddig 30 milliárdot ítéltek meg a vállalkozásindítást segítő programban

Csaknem 30 milliárd forintot ítéltek meg eddig a vállalkozások indítását segítő programban – tájékoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), a tárca foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárát idézve.

Több Európa helyett okosabb Európa kell

Több Európa helyett okosabb Európa kell

„Nem mindenképp több Európa kell, hanem okosabb Európa. Ott legyen mélyebb integráció, ahol a közös uniós fellépés hatékonyabb, mint a nemzeti” – mondta a Magyar Hírlapnak adott interjúban Varga Judit igazságügyi miniszter.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére