Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gulyás: tiszta viszonyokat szeretnénk a pártok kiadásaival kapcsolatban

Bertha László

2017.06.23. 11:28

Tiszta viszonyokat szeretne a Fidesz-KDNP a pártok kiadásaival kapcsolatban - mondta Gulyás Gergely.
Tiszta viszonyokat szeretne a Fidesz-KDNP a pártok kiadásaival kapcsolatban – mondta Gulyás Gergely csütörtök késő este az MTI-nek.

A törvényalkotási bizottság (Tab) fideszes elnöke kifejtette, „látják a korrupciós botrányt, ami a Jobbikot elérte a plakátügyben”. Ennek orvoslására részben az MSZP korábbi javaslata is alkalmas lehet, ezt megvitatnák a kormánypártok – tette hozzá Gulyás.

Az MSZP-s Bárándy Gergely Tab-alelnök hozzá intézett nyílt levelére utalva ugyanakkor elmondta, ha a szocialisták már önmagukkal sem értenek egyet, akkor készek egy átfogó szabályozás elfogadására. Ez valamennyi közpénzből támogatott szervezetre – a kormányra és az állami tulajdonú gazdasági társaságokra nézve is – előírná, hogy a piaci listaáron lehet a plakáthelyeken hirdetni, ettől csak nyílt közbeszerzéssel lehetne eltérni.

Bárándy Gergely csütörtök este nyílt levélben arra hívta fel Gulyás Gergely figyelmét, hogy a Tab MSZP-s tagjai nem nyújtottak be a testület pénteki ülésének napirendjén szereplő javaslathoz módosító javaslatot.

Az MSZP-tagok kezdeményezéseként feltüntetett javaslat egy ötpárti egyeztetéssel összefüggésben, annak szakmai anyagaként megküldött szakmai tervezet volt, melynek a bizottság eljárásához semmi köze nincs”

– írta az ellenzéki képviselő, hozzátéve, hogy ezt módosításként feltüntetni sérti az ügyrendet, majd hozzátette, hogy az intézkedését „aljas politikai célokat szolgáló tettnek tekintem”.

A fideszes politikus erre úgy reagált, hogy az ellenzéki képviselő saját frakcióvezetőjét, Tóth Bertalant vádolja aljassággal, aki az említett javaslat előterjesztője, sőt Tóth Bertalan állítása szerint annak előterjesztője az összes Tab-ba delegált MSZP-tag.

Kritikusak vagyunk a szocialistákkal szemben, de ilyen mértékű önkritikát nem várunk tőlük”

– jelentette ki Gulyás Gergely.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére