Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gulyás: Ötszáz beoltottból egy betegszik meg

888.hu

2021.08.21. 17:00

A koronavírus-járvány negyedik hullámában egyelőre nem kell korlátozásokra számítani, de nagyon fontos a vakcina felvétele, mert csakis az oltások révén kerülhetjük el a szigorításokat. Gulyás Gergely miniszter a Kormányinfón rámutatott: akiket nem oltanak be, azok nagy valószínűséggel meg fognak betegedni.

 

Európán belül továbbra is Magyarországon a legkedvezőbb a járványhelyzet, a negyedik hullám azonban hazánkba is meg fog érkezni”

– hívta fel a figyelmet a szombati Kormányinfón Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter mindenkit arra kért, oltassa be magát, mert a koronavírussal szemben továbbra is a vakcina jelenti az egyetlen hatásos védelmet.

Akiket nem oltanak be, azok nagy valószínűséggel meg fognak betegedni, míg azoknál, akik felveszik a vakcinát – az 5,5 millió eddigi oltott alapján – csak 0,2 százalék a megbetegedés esélye”

– hangsúlyozta Gulyás Gergely, majd rámutatott: a beoltottak között ötszáz emberből egy betegszik meg, de az ő esetükben is

lényegesen enyhébbek a tünetek, illetve a betegség lefolyása is sokkal gyorsabb, mintha oltatlanul kapták volna el a fertőzést.

A politikus kiemelte azt is, hogy összesen közel nyolcmillió vakcina áll rendelkezésre, azaz mindenkit be tudnak oltani harmadszorra is, sőt akár negyedszerre is.

A készletek gyakorlatilag korlátlanok. A legfontosabb az első két adag vakcina felvétele”

– szögezte le. A harmadik oltást egyébként eddig 185 ezren vették fel.

A fiatalok immunizálásával kapcsolatban pedig a tárcavezető közölte, hogy az iskolákban augusztus végén és szeptember elején oltják majd négy napon keresztül a 12 és 18 év közötti korosztályt.

A járvány negyedik hulláma el fog térni az első három hullámtól, ezért az intézkedések is mások lesznek”

– folytatta Gulyás Gergely, aki szerint, ha az emberek felveszik a vakcinát, az országot nem kell lezárni.

Az oktatás rendben meg fog kezdődni, és munkahelyi korlátozásokra sem kell egyelőre számítani.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hozzátette, ősszel újabb oltásnépszerűsítő kampány kezdődik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére