Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gulyás: Megkezdik december 27-től az egészségügyi dolgozók oltását

888 - MTI

2020.12.22. 14:30

Az oltásban a koronavírus-megbetegedetteket ellátó kórházak intenzív osztályán dolgozók élveznek elsőbbséget – tette hozzá a Miniszterelnökséget vezető miniszter keddi online sajtótájékoztatóján.

Gulyás Gergely bejelentette, hogy megkezdik december 27-től az egészségügyi dolgozók oltását.

Pillanatnyilag 5500 vakcina érkezése biztos az EU-ból, de az azt követő napokban újabb szállítmányok várhatók.

A miniszter kiemelte:

a vírus egész Európában terjed; Európa-szerte vagy fenntartották az eddigi intézkedéseket, vagy szigorítottak.

Jelezte: a kormány továbbra is – legalább január 11-ig – fenntartja az elrendelt védelmi intézkedéseket. Ugyanakkor egy éjszakára, szentestére kivételt tesznek, így a kijárási tilalmat a csütörtökről péntekre virradó éjjelre felfüggesztik – mondta a miniszter, megjegyezve: a 10 fős létszámkorlátba a 14 év alattiak nem számítanak bele.

Beszámolt továbbá arról, hogy Magyarország semmilyen személyszállító repülőgépet nem fogad Nagy-Britanniából, hasonlóan az EU-tagállamok többségéhez.


A kormány elmúlt napokban meghozott döntéseit ismertetve elmondta, hogy

a kormány gazdaságvédelmi intézkedései azt szolgálják, hogy a következő nehéz hónapokat a vállalkozások és a családok túl tudják élni, és alkalmasak is arra, hogy a nehéz helyzetben lévők pluszforráshoz jussanak.

Gulyás Gergely azt mondta, a kormány legfontosabb gazdaságvédelmi döntése, hogy 2021. június 30-áig meghosszabbítják a hitelmoratóriumot, amelyre jelenleg 2,6 millió család és majdnem egymillió vállalkozó jogosult.

Hozzátette: arról is döntött a kormány, hogy a kis- és közepes vállalkozások, egyéni vállalkozások iparűzési adója január 1-jétől a felére csökken, ezzel 150 milliárd forintot hagynak a nehéz helyzetben lévő vállalkozásoknál. Jelezte: a 2011-eshez képest így is több mint 50 százalékkal több iparűzési adó marad az önkormányzatoknál.

Valamint elmondta, hogy a gyermeket nevelők, gyermeket váró családok megsegítése érdekében hatmillió forintig legfeljebb 3 százalékos kamatozású lakásfelújítási kölcsönt adnak, ennek a fele vissza nem térítendő támogatás.

A teljes sajtótájékoztatót itt lehet megtekinteni:

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére