Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gulyás Gergely: már éjféltől életbe léphet a koronavírus-törvény

888.hu

2020.03.30. 09:10

Az ellenzék hiába akart keresztbe tenni, csupán csak lassította a folyamatokat, ugyanis még ma megszavazhatja az Országgyűlés a rendkívüli intézkedések hatályát, ha a házelnök és a köztársasági elnök soron kívül aláírja, akkor hétfőn éjfélkor hatályba léphet a koronavírus-törvény – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a vasárnap esti Bayer Show-ban.

A törvény értelmében

a parlament határidő nélkül meghosszabbíthatja a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt hozott rendkívüli intézkedések hatályát.

Így nem kell 15 naponta parlamenti jóváhagyást kérni a döntésekhez a parlamenttől.

„Mindvégig úgy gondoltam, hogy még ha vannak is viták, akkor is a jelenlegi helyzetben

az ország iránt érzett felelősség vagy akár csak a politikai számítás is arra kell, hogy indítsa az ellenzéket, hogy a védekezéshez szükséges felhatalmazást biztosítani fogja a kormány számára

vagy legalábbis nem idéz elő egy olyan helyzetet, ahol akár csak néhány napra ez a felhatalmazás kétségessé válik. Nem így történt. Nagyon sajnálom, hogy nem így történt,

nagyon nehéz bármilyen minősítést ezen ellenzéki magatartás kapcsán túlzónak tekinteni,

de mégis azt kell, hogy mondjam, hogy most nem a politikai viták ideje van itt, hanem az összefogás ideje, ezzel az ellenzékkel is meg kell próbálnunk megteremteni azokat a viszonyokat, amelyek mellett nem politikai támadás közepette kell a kormánynak a veszély elhárításához szükséges intézkedéseket megtennie – fogalmazott Gulyás Gergely a Bayer Show-ban.

A miniszter a kijárási tilalomról is szólt néhány szót, szerinte ugyanis ha teljes kijárási tilalom lenne, az ország megállna, senki nem tudna dolgozni, jövedelemhez jutni.

Teljes kijárási tilalom még Olaszországban sincsen, az az államcsődhöz vezető egyenes út lenne

– mondta.

A műsorban szóba került az ellenzéki riogatás is, miszerint Magyarország elkésett az intézkedések tekintetében, miközben szinte az élen járunk a fertőzés lassításában.

Nem véletlen az, hogy míg ma már mindenhol ezerszám vannak megbetegedések, addig Magyarországon háromszáz eset az, ahol a fertőzést kimutatták, senki nem vitatja, mi sem, hogy ezeknek a számoknak a jelentősége ma már Magyarországon is és külföldön is másodlagos, mert

a latencia tizenötszörös, de ezt mindenhol tizenöttel kell szorozni, tehát a különbségek megmaradnak

– mondta el Gulyás Gergely.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Így kér bocsánatot Szabó Tímea!

Így kér bocsánatot Szabó Tímea!

A parlament napirend előtti felszólalásaiban, illetve az azonnali kérdések és válaszok órájában ismét elszalasztotta az ellenzék a lehetőséget, hogy méltó módon bocsánatot kérjen Orbán Viktortól és kormányától. Pedig a koronavírustörvény irigylésre méltó sikeressége kitűnő alapot szolgáltatott volna erre.

A főváros megtiltotta, hogy az idősotthon ápolói nyilatkozzanak a sajtónak

„Nyilatkozgatunk, fészbukkolgatunk, elvtárs?” – több kollégát is berendeltek Facebook-posztok és kommentek miatt, szerződésbontással fenyegetve őket.

Na most kapaszkodj meg: a Pixar új homokosmeséje az óvodás korosztályt célozza meg

Na most kapaszkodj meg: a Pixar új homokosmeséje az óvodás korosztályt célozza meg

Az „Out” című 9 perces rövidfilm a Disney Plus csatornán jelent meg múlt pénteken, 3-6 éves gyerekeknek reklámozzák két mese között.

Szánthó Miklós: a veszélyhelyzet bevezetése nélkülözhetetlen volt

Szánthó Miklós: a veszélyhelyzet bevezetése nélkülözhetetlen volt

„A kormány több száz járványügyi intézkedést hozott, és 124 rendeletet adtak ki ebben az időszakban. Ezt lehetetlen lett volna megtenni a normális parlamenti eljárás keretei között.”

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére