Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gulyás Gergely: már éjféltől életbe léphet a koronavírus-törvény

888.hu

2020.03.30. 09:10

Az ellenzék hiába akart keresztbe tenni, csupán csak lassította a folyamatokat, ugyanis még ma megszavazhatja az Országgyűlés a rendkívüli intézkedések hatályát, ha a házelnök és a köztársasági elnök soron kívül aláírja, akkor hétfőn éjfélkor hatályba léphet a koronavírus-törvény – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a vasárnap esti Bayer Show-ban.

A törvény értelmében

a parlament határidő nélkül meghosszabbíthatja a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt hozott rendkívüli intézkedések hatályát.

Így nem kell 15 naponta parlamenti jóváhagyást kérni a döntésekhez a parlamenttől.

„Mindvégig úgy gondoltam, hogy még ha vannak is viták, akkor is a jelenlegi helyzetben

az ország iránt érzett felelősség vagy akár csak a politikai számítás is arra kell, hogy indítsa az ellenzéket, hogy a védekezéshez szükséges felhatalmazást biztosítani fogja a kormány számára

vagy legalábbis nem idéz elő egy olyan helyzetet, ahol akár csak néhány napra ez a felhatalmazás kétségessé válik. Nem így történt. Nagyon sajnálom, hogy nem így történt,

nagyon nehéz bármilyen minősítést ezen ellenzéki magatartás kapcsán túlzónak tekinteni,

de mégis azt kell, hogy mondjam, hogy most nem a politikai viták ideje van itt, hanem az összefogás ideje, ezzel az ellenzékkel is meg kell próbálnunk megteremteni azokat a viszonyokat, amelyek mellett nem politikai támadás közepette kell a kormánynak a veszély elhárításához szükséges intézkedéseket megtennie – fogalmazott Gulyás Gergely a Bayer Show-ban.

A miniszter a kijárási tilalomról is szólt néhány szót, szerinte ugyanis ha teljes kijárási tilalom lenne, az ország megállna, senki nem tudna dolgozni, jövedelemhez jutni.

Teljes kijárási tilalom még Olaszországban sincsen, az az államcsődhöz vezető egyenes út lenne

– mondta.

A műsorban szóba került az ellenzéki riogatás is, miszerint Magyarország elkésett az intézkedések tekintetében, miközben szinte az élen járunk a fertőzés lassításában.

Nem véletlen az, hogy míg ma már mindenhol ezerszám vannak megbetegedések, addig Magyarországon háromszáz eset az, ahol a fertőzést kimutatták, senki nem vitatja, mi sem, hogy ezeknek a számoknak a jelentősége ma már Magyarországon is és külföldön is másodlagos, mert

a latencia tizenötszörös, de ezt mindenhol tizenöttel kell szorozni, tehát a különbségek megmaradnak

– mondta el Gulyás Gergely.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére