Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gulyás Gergely: Csődbe vitte az országot a baloldali kormányzás

888.hu

2021.10.08. 08:20

Nemcsak csődbe vitte a baloldali kormányzás Magyarországot, ami együtt járt a 13. havi nyugdíj elvételével, hanem az emberi jogokat is lábbal tiporták – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Szolnoki Galériában tartott sajtótájékoztatón, miután a Hild téren megtekintette a Nemzeti Jogvédő Szolgálat és a Civil Összefogás Fórum Vérbe fojtott szabadság című vándorkiállítását.

 

Gulyás Gergely kijelentette:

„2006 őszén az 1956-os forradalom 50. évfordulója nem egy szép és méltó nemzeti megemlékezésként maradt meg; az emberek a példátlan rendőri, állami brutalitásra emlékeznek, amelyet az akkori kormány békés tüntetőkkel szemben elrendelt és végrehajtott.

Itt az alkalom, hogy október 23-án méltó módon emlékezzünk az 1956-os forradalom hatvanötödik évfordulójára!”

– hangsúlyozta a miniszter.

Elmondta, abban bíznak, hogy többé nem ismétlődik meg Magyarországon, hogy a kormánnyal egyet nem értő, de egyébként békés, jogszabályokat betartó tüntetők „szemét kilövik, és velük szemben brutális erőszakkal lépnek föl”. Remélik, nem ismétlődik meg az sem, hogy olyan baloldali kormánya legyen az országnak, amely öt-hat év alatt minden eredményt lerombolva csődbe viszi az országot, s hihetetlen kárt tesz a gazdaságban és az emberek életében is – mondta, hozzátéve: ehhez is kérik a szolnoki polgárok segítségét a jövő évi országgyűlési választáson.

Gulyás Gergely szerint Szolnok is azon városok közé tartozik, amelyek nagyon nagy mértékben profitáltak abból, hogy „az elmúlt évtized talán a legjobb volt az elmúlt évszázadban”. Szolnok fejlődött, és robbanásszerű fejlődés előtt áll – mondta, megjegyezve:

Ha az M4-es út elkészül, minőségileg egészen másként kapcsolja be a várost az ország vérkeringésébe.”

A munkanélküliségi, foglalkoztatottsági adatok Szolnokon is nagyon jók, a város folyamatosan fejlődik Szalay Ferenc (Fidesz–KDNP) polgármester és Kállai Mária fideszes országgyűlési képviselő jó együttműködésének és lobbitevékenységének köszönhetően.

Hangsúlyozta: a magyar kormány továbbra is kiemelt fontosságú partnerként tekint a megyei jogú városokra. A régiók csak akkor lehetnek sikeresek, ha a megyei jogú városok be tudják tölteni azt a rendkívül fontos szerepet, amely a közfeladatok ellátásában, például az oktatás, a foglalkoztatás, az egészségügyi ellátás területén rájuk hárul. Azok a fejlesztési források, amelyek ma már egy hat százalék fölötti idei és egy jövő évben is várható hat százalék fölötti növekedés mellett rendelkezésre állnak, bőven elegendők ahhoz, hogy azokat az ambiciózus terveket, amelyeket a város a saját jövőjéről felvázolt, a kormány támogatni és segíteni tudja – mondta.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére