Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gulyás Gergely: Amennyiben létrejön a Bizottsággal a megállapodás, jelentős pedagógus-béremelés jöhet

888.hu

2022.10.13. 13:46

A Kormányinfón a miniszter részletes beszámolót tartott a kormányülésen elhangzottakról, többek között a pedagógus-béremelésről és az energetikai kérdésekről.

 

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón közölte, hogy lehetőség van az Brüsszellel folytatott tárgyalások eredményes lezárására. Ismertette, hogy 17 kérdésben egyeztek meg a bizottsággal, és ezek végrehajtását vállalták, az ezekhez szükséges törvényjavaslatokat már előterjesztették, melyet az országgyűlés már el is fogadott.

Orbán Viktor miniszterelnök levélben köszönte meg mind a 26 állam- és kormányfőnek azt az egyhangú döntést, hogy meghosszabbították a határidőt. Hangsúlyozta, hogy a jelenlegi helyzetben kulcsfontosságú, hogy Magyarország megállapodásra törekszik.

 

Gulyás Gergely tájékoztatott arról is, hogy jelentős pedagógus-béremelést valósítanának meg, amennyiben megtörténik megállapodás. Ezen a területen a Bizottság konstruktívan állt oda.

 

Amennyiben a megállapodás létrejön, elérhető lesz az, hogy

 

2025-re a diplomás átlagbér 80 százalékára fog emelkedni a pedagógusok fizetése.

 

A jelenlegi bázisévhez mérten a bérüket

  • 2023-ban 20,8%,
  • 2024-ben 25%,
  • míg 2025-ben 29-30 százalékkal kell emelni.

 

Emlékeztetett, hogy

 

a rendszerváltás óta három jelentős pedagógus-béremelés történt, ebből kettő az Orbán-kormány alatt történt meg.

 

Hozzátette, hogy ha sikerül megállapodni az EU-val, akkor már a januárra betervezett 10 százalékosnál is nagyobb ütemben tudják emelni a bérüket.

 

Ismertette, hogy a tegnapi kormányülésen tárgyalták az energetikai kérdéseket is. Hangsúlyozta, hogy

Magyarország energiaellátása biztosított.

 

Hozzátette, hogy a mostani helyzet úgy áll, az a kérdés, hogy van-e elegendő földgáz, illetve mennyibe kerül.

Gulyás Gergely elmondta, hogy az országnak rendelkezésre áll elegendő energiaforrás, a kapacitásaink folyamatosan töltés alatt vannak.

 

Magyarország gázellátása fél évig akkor is biztosított lenne, ha egyetlen molekula se érkezne.”

 

A miniszter beszélt arról is, hogy az energiarendszerben sok változtatásra van szükség, ezért amennyiben sikerül a bizottsággal megállapodni, akkor

 

az RFF hitel részét zöld átállásra, és az energiahálózat-rendszer megújítására költik.

 

Gulyás bejelentette, hogy a nagy igények miatt felfüggesztik a betáplálási kötelezettséget a napelemes villamostermelés esetén. A jelenlegi hálózat nem bír el több napelemes betáplálást. A következő egy hónapban a tárgyalások lezárulnak az Unióval, és akkor egy megújuló energiát jobban fogadni tudó rendszer épülhet fel.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Karácsonynak vállalnia kell a felelősséget a dollárbaloldal külföldi kampánytámogatása miatt

Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője az MTI-hez szombaton eljuttatott videónyilatkozatában legalábbis erre szólította fel a főpolgármestert.

Petr Pavel nyugalmazott tábornok nyerte a cseh államfőválasztást

Petr Pavel kapta a voksok 58,3 százalékát, míg Andrej Babiš 41,68 százalékot kapott. A választási részvétel meghaladta a 70 százalékot, ami új rekordot jelent. Pavel mintegy 3,4 millió szavazatot kapott, míg Babiš egymillióval kevesebbet.

Újabb 10 névre derülhet fény a brüsszeli korrupciós botrányban

Újabb 10 névre derülhet fény a brüsszeli korrupciós botrányban

Az Origo szerint fordulat állhat be a nyomozásban azzal, hogy görög sajtóértesülések alapján Pier Antonio Panzeri volt szocialista EP-képviselő 10 újabb korrupt politikus megnevezésére készül.

Orbán Viktor: Ha a baloldal lenne ma kormányon, akkor mi is nyakig állnánk a háborúban

Orbán Viktor: Ha a baloldal lenne ma kormányon, akkor mi is nyakig állnánk a háborúban

A baloldal megmondta, hogyha mandátumot kap, akkor együtt úszik a nemzetközi közösséggel. Azt fogja tenni, amit a többiek, durvábban fogalmazva: azt fogja tenni, amit mondanak nekik. Mi pedig azt mondtuk, hogy van magyar nemzeti érdek. Így 2022-ben az emberek valójában háború és béke között választottak. És a békét választották – írta közösségi oldalán a miniszterelnök.

Von der Leyen: Nem térhetünk vissza az orosz energiafüggőséghez

Semmilyen körülmények között nem térhetünk vissza az orosz fosszilis energiahordozóktól való függőséghez – szögezte le Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a német, ellenzéki, jobbközép Kereszténydemokrata Unió (CDU) düsseldorfi újévi fogadásán szombaton.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére