Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gulyás: Botkára nemhogy a kormányfõi, de még a miniszterelnök-jelölti kabát is túl nagy

Bokor Gábor

2017.12.31. 12:30

A Fidesz frakcióvezetõje szilveszteri interjújában beszélt a februári ülésszakról, Botka Lászlóról és a Jobbikról is.

Gulyás Gergely, az ATV-nek adott interjújában elmondta, hogy az sem lehetetlen, hogy csak egy hét lesz a parlamenti ülés februárban. Ez akkor fordulhat elő, ha Áder János a legkorábbi, április 8-i dátumra írná ki a választást.

A parlament tavaszi ülésszakának választások előtti időtartamát akkor lehet véglegesen meghatározni, hogyha megismerjük a választások időpontját"

– mondta a Fidesz frakcióvezetője, aki leszögezte, hogy erről még nincs döntés, hiszen a választás dátuma se ismert. A politikus úgy fogalmazott: a parlamenti ülés időpontjáról Kövér László házelnök fog dönteni. 

Gulyás Gergely megemlítette Botka Lászlót is, aki a karácsony előtt azt mondta, mielőtt az MSZP miniszterelnök-jelöltje lett, nem tudta elképzelni sem, milyen mélyen meghatározza a Fidesz az ellenzéki pártokat, a Fidesz irányít, ellenzéki térfélen is. A fideszes politikus szerint Botka László is azok közé tartozik, aki a saját politikai kudarcából eredő sértődöttségén nem tudja magát túltenni.

Semmi más nem történt, minthogy néhány hónap alatt kiderült, Botkára nemhogy a kormányfői, de még a miniszterelnök-jelölti kabát is túl nagy. Önfelmentő és saját pártjának ártalmas kritikája azonban csak önnön politikai alkalmatlanságának újabb bizonyítéka"

– fogalmazott Gulyás Gergely.

A Jobbik-botránnyal kapcsolatban, miszerint a Vona Gábor vezette pártot 660 millió forintra büntette az Állami Számvevőszék, a politikus kijelentette, az ügyben végső döntés egyetlenegy esetben sincsen.

A felmerülő bírságok összege közül az egyetlen olyan, ami egy párt költségvetésének érdemben komoly terhet jelent, csak a Jobbiknál merült föl"

– közölte a frakcióvezető.

A politikus elmondta, hogy az Állami Számvevőszéknek a jogszabályok alapján kell eljárni és nem lehet tekintettel a pillanatnyi politikai helyzetre.

És hogy erre az Állami Számvevőszék nincs tekintettel, azt az ügy időzítése is jól bizonyítja, mivel az én megítélésem szerint  a bírság kilátásba helyezésének időpontja politikailag a Jobbiknak használ, nekünk pedig árt"

– mondta Gulyás Gergely, véleménye szerint a Jobbik az áldozat szerepében tud tetszelegni, így neki jól jött az ÁSZ büntetése.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére